دسته‌بندی نشده

پمپ های آبیاری زمین های کشاورزی

پمپ های آبیاری زمین های کشاورزی

پمپ های آبیاری زمین های کشاورزی

کشاورزان و باغداران برای حفظ گیاهان و فضای سبز خود می بایست از سیستم آبیاری کارآمدی استفاده کنند تا شاهد رشد صحیح محصولات خود باشند. برای آبیاری صحیح اراضی، استفاده از پمپ امری ضروری است.

پمپ آب وسیله پرکاربرد است. این محصول برای مناطقی که با کم فشاری آب روبه رو هستند بسیار مناسب است. برای مصرف روزانه می توان از این دستگاه استفاده نمود و فشار آب را بیشتر کرد.

برق وارد شده به این دستگاه موجب به حرکت در آمدن موتور می شود. نیروی محرکه موتور موجب افزایش فشار سیال مورد نظر می شود و مایع را با سرعت زیادی به حرکت در می آورد. پمپ آب برای مصارف خانگی، صنعتی و کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. موتور استفاده شده در پمپ های صنعتی و کشاورزی دارای قدرت بیشتری هستند. زیرا می بایست آب بیشتری را پمپاژ نمایند.

پمپ آب های خانگی دارای موتوری معمولی هستند و تنها برای افزایش فشار آب خانگی، مورد استفاده در منزل، که مقدار آب زیادی به نظر نمی آید و یا مکش آب از چاههای آب مورد استفاده قرار می گیرد.

در حقیقت در کشاوزی و باغداری، پمپ از اجزای اصلی سیستم های آبیاری است. در ادامه انواع پمپ های آبیاری زمین های کشاورزی به همراه جزییاتی از آن ها را خدمت شما عزیزان معرفی خواهیم نمود.

پمپ سانترفیوژ

این نوع پمپ به پمپ گریز از مرکز معروف است و بر اساس نیروی گریز از مرکز کار خواهد کرد. محور این پمپ ها به همراه محور موتوربه شکل افقی نصب می شود. این پمپ در دبی های بالا دارای راندمان پایینی است و این یکی از معایب پمپ سانترفیوژ به شمار می آید. ارتفاع پمپاژ در این نوع پمپ کم است اما گنجایش آبدهی در آن بسیار زیاد است. از پمپ سانتریفیوژ برای انتقال سیالات سبک استفاده می شود.

این نوع پمپ دارای روش ساخت و تولید راحتی است و سایز کوچکی دارد. همچنین فشار یکنواختی را ارائه می دهد و در دورهای بالا کارایی مناسبی را از خود نشان می دهد. پمپ های سانترفیوژ دارای کاربردهای بسیاری می باشند و از هزینه تعمیر و نگه داری کمی برخوردار هستند.

پمپ جا به جایی

از پمپ های جابجایی در پمپ های پیستونی، دیافراگمی، دورانی و تیوب های غلتکی استفاده می شود. پمپ های دستی قدیمی که برای راه اندازی آن ها مجبور به بالا پایین کردن آن بودید نمونه ای از پمپ های جابه جایی پیستونی هستند. پمپ های جا به جایی از لحاظ ظاهری شبیه به ملخ هستند. پمپ های چاه نفت نیز از این نوع می باشند.

توسط پمپ های جابه جایی مایعات و یا آب های سنگین به راحتی انتقال پیدا می کند و فشار بالایی را ایجاد می کند. همچنین از پمپ های جا به جایی  برای تزریق کود، از پمپ های اسپری ای ، کمپرسور هوا ، و سیستم های هیدرولیک برای دستگاه ها استفاده می شود.

پمپ فشار قوی

هنگامی که ارتفاع پمپاژ زیاد باشد و به آبدهی کمی نیاز باشد از این نوع پمپ استفاده می شود. از پمپ فشار قوی در تهیه آب شهرها، مصارف آبیاری بارانی، پمپاژ آب های مصارف صنعتی، پمپاژ آب سرد و گرم تاسیسات صنعتی و آتش نشانی استفاده می شود. از معایب این پمپ می توان به هواگیری لوله مکش اشاره نمود. اندازه این پمپ از پمپ سانترفیوژ کمی بزرگتر است.

پمپ شناور

پمپ شناور برای ظرفیت آبدهی کم مورد استفاده قرار می گیرد. یک الکتروموتور با پمپ کوپل شده در این پمپ به کار رفته است که درون چاه قرار خواهد گرفت. از پمپ شناور برای روانکاوی و خنک شدن سیستم داخل آن بهره گرفته می شود. همچنین درصنعت و کشاورزی از آن استفاده می شود.

به علاوه، می توان با اضافه نمودن طبقات پمپ، ارتفاع پمپاژ  را افزایش داد. همانطور که از نام این پمپ پیداست تمامی قسمت های آن در داخل آب شناور است. باید این نکته را نیز در نظر گرفت که اگر ذرات معلق در آب موجود باشد، ممکن است پروانه پمپ صدمه ببیند.

پمپ های شناور نیازی به هواگیری ندارند. و همچنین بسیار کم مصرف می باشند. آلودگی صوتی زیادی ایجاد نمی کنند. حرارت محیط اطراف را افزایش نمی دهند و از راندمان بالایی برخوردار می باشند.

 پمپ های آبیاری زمین های کشاورزی (پمپ توربینی)

در فضاهای بزرگ مانند زمین های کشاورزی و صنعتی برای آبیاری از پمپ توربینی استفاده می شود. پمپ های توربینی از ظرفیت آبدهی بالایی برخوردارند و فشار کار متوسطی دارند. این پمپ ها دارای انعطاف پذیری بالا یی هستند به همین دلیل برای استفاده در ساختمان های عمودی گزینه مناسبی می باشند. برداشت و توزیع آب در چاه های ماسه ای، استخرهای مکش و ایستگاه های پمپاژ از موارد استفاه پمپ های توربینی می باشد.

پمپ های توربینی نیازی به هواگیری ندارند و از عملکرد مطلوبی دردورهای پایین برخوردارند. همچنین، دارای قابلیت انتقال ذرات معلق هستند و هزینه تعمیر و نگه داری آن ها بسیار پایین است.

علت نکشیدن آب توسط پمپ کشاورزی

دلیل نکشیدن آب توسط این پمپ می تواند علت های مختلفی داشته باشد. از علت های رایج عواملی خارج از خود پمپ است. این علت باعث کم شدن یا حتی صفر شدن بازدهی سیال و ایجاد واکنش هایی مثل خاموش و روشن شدن پمپ به صورت مکرر شود.

عوامل دیگر آب نکشیدن پمپ:

  • ممکن است مجاری لوله کشی قبل از پمپ دچار انسداد باشد.
  • فشار آب شهری افت داشته باشد.
  • پروانه پمپ دچار شکستگی شده باشد.
  • بلبرینگ یا شافت خراب شده و در پمپاژ آب عملکرد ضعیفی را داشته باشند.
  • پمپ آب هوا گرفته باشد.
  • دینام پمپ آب نیم سوز شود که از مهم ترین دلیل عدم مکش پمپ به شمار می رود.

نکته: برای اینکه چنین مشکلاتی برای پمپ پیش نیاید به صورت دوره ای پمپ آب خود را سرویس کنید. شما می توانید به متخصصانی که در این حوزه فعالیت دارند این کار را با کمترین هزینه بسپارید. با این کار جلوی هزینه سنگین خرابی پمپ را خواهید گرفت.

چند نکته مهم برای جلوگیری از خرابی پمپ:

  • اگر دیدید که پمپ آب را نمی کشد یا مکش نمی نماید، حتما آن را هواگیری کنید.
  • اگر بوی نامطبوع و بدی را از موتور حس کردید یا دود مشاهده نمودید حتما پمپ را سریع خاموش کنید.
  • در صورتی که دمای بدنه پمپ بالا بوده و داغ است، پمپ را خاموش نمایید.
  • هر سال و یا در هر فصل پمپ را سرویس کاری نمایید.
  • مجاری لوله و اتصالات را حتما بررسی کنید تا مسدودی نداشته باشد. بهتر است این کار را به دست سرویس کار بسپارید.

سوالات متداول

آیا پمپ شناور نیز مانند پمپ کشاورزی نیاز به هواگیری دارد؟

خیر لازم نیست.

آیا می توان از پمپ های کشاورزی برای ساختمان نیز استفاده کرد؟

بله. برای ساختمان های نیز میتوان این پمپ ها را به کار برد.

مهم ترین دلیل عدم مکش آب در پمپ های کشاورزی چیست؟

نیم سوز شدن دینام از جمله مهم ترین عوامل است و باید زود اقدام به درست کردن و یا تعویض آن نمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها