دسته‌بندی نشده

دلیل صدای زیاد پمپ آب خانگی

دلیل صدای زیاد پمپ آب خانگی

دلیل صدای زیاد پمپ آب خانگی

پمپ ها قادرند مشکلات ناشی از کم فشاری آب را به خوبی رفع نمایند. اما طبیعتا دارای معایبی نیز می باشند که یکی از مهمترین آن ها صدای ناهنجار آن هاست. البته همه پمپ های آب این صدای زیاد موتور را می دهند، اما در برخی موارد این صدا به صدایی گوش خراش تبدیل می شود و غیر قابل تحمل است.

ایجاد سر و صدای زیاد در پمپ می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. این سر و صدا ممکن است، به علت خرابی یکی از قطعات پمپ باشد. هنگامی که پمپ صدای ناهنجار (غیرطبیعی) را تولید کند ممکن است در حال خراب شدن باشد. بهتر است، جلوی این خرابی به سرعت گرفته شود و پمپ تعمیر شود در صورتی که پمپ با خرابی مدتی به کار خود ادامه دهد ممکن است، در عرض یک روز کاملا از کار بیفتد . یکی از مشکلات اساسی پمپ آب که منجر به صدای ناهنجار و غیر طبیعی آن می شود خرابی شافت آن است. در ادامه برخی از مشکلات پمپ آب که صدای غیرطبیعی آن را افزایش می دهند را ذکر می نماییم. با ما همراه باشید.

خرده شدن شافت

شافت پمپ آب دارای یک بلبرینگ است. خرده شدن بلبرینگ موجب ایجاد سر و صدای غیر طبیعی خواهد شد. ممکن است محفظه گریس به دلیل پارگی کاسه نمد یا واشر آببندی خشک شده باشد. همچنین ممکن است اختلال عملکرد موتور و فشار بدنه پمپ به بلبرینگ سبب خرده شدن بلبرینگ شده باشد.

هر قطعه ای دارای یک عمری است، که بسته به اندازه استفاده از آن تمام خواهد شد. به پایان رسیدن عمر بلبرینگ نیز می تواند موجب ایجاد سر و صدایی در پمپ گردد. در این صورت باید این قطعه تعویض گردد تا پمپ آب بتواند عملکردی مناسب و بدون صدای زیاد داشته باشد. همچنین ممکن است شافت با مایعات اسیدی در تماس باشد و به مرور زمان این خوردگی ایجاد شده باشد. اگر پمپ آب به طور صحیح نصب نشده باشد نیز این مشکل پیش خواهد آمد و صدای ناهنجاری از پمپ به گوش خواهد رسید. به علاوه اگر فشار آب در پمپ مدام کم و زیاد شود، دمای پمپ بالا خواهد رفت. این دما به شافت می رسد و موجب تابیدگی آن خواهد شد. برای نصب مناسب و صحیح پمپ آب نیز باید به چند نکته دقت نمود.

کفی پمپ باید از استحکام خوبی برخوردار باشد و نباید خاکی و شنی و رو به فرسودگی باشد. هموار بودن کف پمپ نیز در ایجاد سر و صدای آن موثر است. اگر کف پمپ ناهموار باشد وزن پمپ به صورت متعادل در چهار پایه آن تقسیم نمی شود و ممکن است به وجود آوردنده سر و صدایی جدید باشد. نصاب پمپ می بایست، پس از جوشکاری وضعیت قرار گرفتن آن را به طور کامل بررسی کند و نواقص آن را برطرف کند.

آسیب دیدن پروانه پمپ

دور موتور پمپ های امروزی از 1400 تا 2900 دور است. یقینا اگر پروانه پمپ آسیب ببیند و بشکند می تواند در هنگام چرخش دور موتور وکارکرد پمپ صدای زیادی را ایجاد کند. پروانه پمپ روی شافت موتور سوار شده است و کار آن انتقال آب جاری لوله ها به درون آن است . چند دلیل وجود دارد که پروانه دچار تابیدگی و شکستگی گردد. اولین دلیل آن می تواند نقص فنی در بلبرینگ باشد. همچنین اگر شافت دچار تابیدگی و لاغر شدن، شده باشد می تواند مشکلاتی را در پروانه به وجود بیاورد و پروانه را نیز دچار تابیدگی کند. دمای بیش از حد می تواند به پروانه پمپ آسیب بزند.

ایجاد نقص فنی در الکتروموتور

بخش اصلی پمپ، الکتروموتور آن است. برخی از مشکلات خواهد توانست به الکتروموتور آسیب برساند و الکتروموتور را تحت تاثیر خود قرار دهد. اگر دمای پمپ بیش از حد بالا برود می تواند در کار الکتروموتور اختلال ایجاد کند و موجب افزایش صدای زیاد پمپ آب خانگی شود. ایجاد نقص فنی در اتومات پمپ و اختلالات برق رسانی به پمپ نیز موجب آسیب رساندن به الکتروموتور می شود. همچنین می تواند مشکلاتی در رتور و بلبرینگ به وجود بیاید و تنش هایی را در عملکرد الکتروموتور ایجاد کند.

بسته شدن مجاری

اگر تمامی مجاری و لوله های پمپ باز و نرمال باشد به طور صحیح عمل خواهد کرد و هیچ مشکلی نخواهد داشت. اما به مرور زمان ممکن است دیواره های مجاری و لوله های پمپ رسوب گرفته باشد و رفته رفته مجاری پمپ مسدود شود و موجب ایجاد سر و صدای ناهنجار شود. همچنین، امکان لجن گرفتن در پمپ هایی که در مکش آب چاه استفاده می شود بسیار زیاد است. این اتفاق نیز سبب مسدود شدن مجاری پمپ می گردد وسر و صدای پمپ را افزایش خواهد داد. از دیگر عوامل انسداد مجاری پمپ می توان به ورود اجسام خارجی از پروانه به محفظه پمپ اشاره کرد. در این صورت گرفتگی در لوله های پمپ به وجود می آید و ممکن است سر و صدای بسیار زیادی را تولید کند.

انواع صدای پمپ آب

برخی اوقات پمپ آب به دلیل داشتن مشکل صدای غیرطبیعی دارد. در صورتی که با چنین مسئله ای رو به رو شدید باید سریعاً برای برطرف کردن آن اقدام نمایید. اما صداهایی نیز هستند که در هنگام کار کردن موتور وجود دارند اما طبیعی بوده و دارای مشکل نیست. صداهایی که باید با شنیدن آن علت به وجود آمدنش را بررسی کنید بدین شرح است:

پمپ صدای کوبش دارد

ضرباتی که قوچی آب در درون پمپ ایجاد می کند صدای کوبش میدهد. این صدا طبیعی بوده و علت به وجود آمدن آن آزادسازی مقداری زیادی انرژی در پمپ می باشد. که به خاطر تغییر ناگهانی فشار آب این اتفاق می افتد. اگر می خواهید این صدا را خنثی کنید باید فشار پمپ آب را تنظیم کنید، تا ضربات قوچی کاهش یابد.

پیشنهاد مطالعه : دلیل داغ شدن پمپ آب

صدای کلیک دادن

وقتی چنین صدایی را هنگام خاموش و روشن شدن پمپ می شنوید احتمال خیلی زیاد از کلید اتوماتیک آن می باشد. با اینکه این صدا طبیعی است اما اگر در هنگام باز و بستن پمپ صدای وزوز از کلید اتومات به جای صدای کلیک شنیدید. این صدا نشان دهنده وجود مشکل در این قسمت بوده و به بررسی های بیشتری نیاز دارد.

صدای تپ تپ میدهد

هر وقت در پمپ آب و یا سیستم لوله کشی آن صدایی تو خالی مانند تپ تپ شنیدید، ممکن است خبر از سست شدن اتصالات لوله کشی و یا خرابی شیر یک طرفه بدهد. علت چنین امری نیز از فشار ناگهانی حرکت آب می باشد.

صدایی شبیه زوزه کشیدن را دارد

این صدا هنگامی ایجاد می شود که موتور پمپ آب با وارد شدن به چرخه کار و فشار آوردن به خود، سعی در روشن شدن دارد. در چنین مواقعی موتور پمپ آب باید عوض شود. احتمال دیگری که ممکن است این صدا به خاطر آن ایجاد شود، سوختن خازن استارتر یا دائم کار می باشد. اگر چنین باشد باید خازن را تعویض کنید.

صدایی همانند ساییده شدن

اگر در هنگام کار کردن پمپ خانگی، صدای ساییدگی فلز را شنیدید، باید پره های پروانه پمپ آب را بررسی کنید. احتمالا به خاطر وارد شدن اجسام خارجی به این بخش از پمپ، پروانه صدای ساییده شدن را می دهد.

پمپ آب جیغ می کشد

احتمال وجود نقص در بلبرینگ پروانه و موتور پمپ آب وجود دارد که صدای جیغ را ایجاد می نماید. اگر علت مشکلی که ایجاد شده است را برطرف ننماید ممکن است صدا بیشتر شده و موتور پمپ آسیب زیادی ببیند.

رفع مشکل صدای پمپ آب

در قسمتی از مقاله بالا به شرح و علت های احتمالی وجود مشکل، در پمپ آب توسط صداهای ایجاد شده در موتور پمپ پرداختیم. اما برای رفع صداها نیز باید چاره ای اندیشید تا از وارد آمدن خسارت زیاد به پمپ و کلافه کردن اهالی ساختمان و … جلوگیری کرد. راه های رفع صدا عبارت است از:

رفع کردن زنگ زدگی

گاهی وقت ها پوسته پمپ زنگ زده و باد می کند. به همین دلیل در پمپ صدا ایجاد می شود. برخی برندهایی که پمپ تولید می نمایند از متریال خوبی در ساخت محصولات خود استفاده نمی کنند. به دلیل پایین بودن کیفیت جنس بدنه پمپ، رنگ پوسته از بین رفته و زنگ میزند به همین خاطر پوسیدگی رخ داده و باد می کند. برای همین وقتی پمپ کار می کند پروانه پمپ با قسمت باد شده پوسته برخورد کرده و سر و صدا ایجاد می شود.

برای اینکه قسمت باد شده پوسته را ترمیم کنید باید با سمباده و دریل قسمت هایی از پوسته را که دچار زنگ زدگی و پوسیدگی شده است را پاک نمایید. با استفاده از ضد زنگ تمامی قسمت های پوسته پمپ را با آن پوشش دهید تا در برابر پوسیدگی مقاوم شود. بعد از انکه این کارهارا انجام دادید با واشر و چسب آهن درب پمپ را بسته و آن را آب بندی نمایید.

نصب کردن نادرست پمپ

یکی دیگر از علت هایی که ممکن است باعث ایجاد صدا در پمپ شود نصب نادرست آن است. محیط نصب باید صاف و بدون سراشیبی بوده و سطح صاف باشد. محل خوب برای نصب پمپ یک سطح بتنی است و باید پمپ به سطح بچسبد. اگر پمپ کاملاً به سطح بتن نچسبد هنگام کار کردن لرزش ایجاد کرده و سر و صدای زیادی می کند. بنابراین بدین روش می توانید جلوی لرزش و صدای زیاد پمپ را بگیرید.

عایق صوتی

یکی از بهترین روش ها برای کم کردن صدای طبیعی پمپ آب، در صورت نداشتن نقص فنی استفاده کردن از شانه تخم‌ مرغ. کارتن، الیاف طبیعی و مواد آکوستیک مانند فیبر مصنوعی است. با این موارد گفته شده که در دسترس است می توانید یک مکعب درست کرده و بر روی پمپ قرار دهید. بدین صورت از صدای آن کاسته خواهد شد.

تعمیر و سرویس به هنگام و نگهداری درست

دقت کنید که اگر صدای ایجاد شده در پمپ شبیه صدایی نیست که روزهای اول خرید پمپ خود شنیده اید. احتمالا پمپ دچار نقص فنی شده باشد. بهتر است دنبال علت مشکل به وجود آمده باشید و سعی کنید آن را هر چه سریعتر رفع کنید. کارهایی که باعث می شود پمپ شما خراب نشود و یا در صورت خرابی مشکلات دیگری را به بار نیاورد. عبارت است از: تعمیر کردن و سرویس قطعات خراب، بررسی پیچ و مهره‌ ها و سفت کردن آن‌ در صورت لزوم، و روغن‌ کاری نمودن قطعات پمپ.

بررسی کردن پروانه ها

گاهی وقت ها به دلیل خرابی و خوردگی پروانه پمپ، صدا نیز بیشتر می شود. استفاده نکردن از فیلتر خوب و مناسب باعث وارد شدن ماسه و خاک به پمپ آب شده و پروانه خراب می شود.

تعویض پمپ جدید با قدیمی

اگر در هر صورت راه های مختلفی را رفتید تا پمپ را تعمیر و صدای آن را کم کنید، جواب نداد بهتر است یک پمپ جدید بخرید. پکپ هایی در بازار هستند که با کیفیت بوده و صدای بسیار کمی دارند. در مقابل هزینه ای که خواهید کرد خیالتان از بابت به وجود آمدن مشکلات متنوع برای پمپ راحت خواهد بود. زیرا در صورت داشتن کیفیت و متریال درست در ساخت آن پمپ به راحتی خراب نخواهد شد. یک نکته دیگر وجود دارد آن هم این است که باید قبل از خرید حتما مشاوره ای دریافت کرد. و یا انتخاب درستی در بابت استفاده ای که از آن می خواهید کنید، داشته باشد.

اگر پمپ آب خانگی می خواهید بخرید حتما توجه داشته باشید که از چه برندی بوده و از چه جایی خرید می کنید. نکته دوم نیز این است که صدای خیلی کمی داشته باشد تا اهالی ساختمان کلافه نشود. سعی کنید نسبت به مشخصات ساختمان خود و استفاده ای که از آن خواهید کرد پمپ آب بشقابی و دو پروانه ای در مدل و برند خوبی بخرید. پمپ آب جتی نیز خوب است اما صدای بیشتری نسبت به دو پروانه ای و بشقابی دارد. با انتخاب درست می توانید از ایجاد هزینه های زیادی در بابت پمپ جلوگیری کنید.

ایجاد خرابی در بلبرینگ

یکی از علت‌های اصلی سر و صدای بیش از حد پمپ آب ایجاد خرابی در بلبرینگ پمپ  آب باشد. تقریبا می‌توان گفت که در تمامی پمپ‌های آب خانگی دو بلبرینگ در انتها و ابتدای شافت نصب شده است که وظیفه آن به حرکت در آوردن رتور پمپ آب بدون ایجاد کوچکترین نوسان است. از همین رو تمامی وزن روتور برروی این دو بلبرینگ سوار است و این دو بلبرینگ هم برروی کاسه ابتدایی و انتهایی دستگاه جای گیری کرده اند.

اگر کاسه‌هایی که بلبرینگ را در جای خود ثابت نگه می‌دارند به اصطلاح گشاد بشوند (که این امر هر از چند گاهی بر اثر استفاده از بلبرینگ بی کیفیت و ایجاد نوسان در شفت رخ می‌دهد) باعث ایجاد صدای زیادی در هنگام کار می‌شوند. در نتیجه شفت روتور به خوبی برروی بلبرینگ‌ها فعالیت خود را انجام نمی‌دهند و هر گونه نقص عملکرد در این بخش منجر به ایجاد صر و صدا می‌شود.

از دلایل مختلف خرابی بلبرینگ می‌توان به موارد دیگری هم اشاره کرد که عبارت‌اند از:

  • خشک شدن محفظه گیربکس که به دلیل آسیب دیدگی‌های کاسه نمد و یا واشری که جهت آبندی نصب شده است رخ می‌دهد.
  • ایجاد اخلال در عملکرد روتور و فشار آمدن به بلبرینگ دلیل دیگری برای خرابی بلبرینگ است.
  • اتمام عمر مفید بلبرینگ، که این نکته بسیار طبیعی بوده و بسته به نوع بلبرینگ و جنس آن عمر مفید مشخصی دارد که در صورت عبور از عمر مفید خود دچار اصطحکاک شده و سر و صدای زیادی از خود منتشر می‌کند.

خرده شدن شافت

خرابی شافت پمپ آب هم دلایل مختلفی دارند. وظیفه شافت در پمپ آب تبدیل انتقال انرژی الکتریکی که از طریق الکتروموتور دریافت می‌‎کند، به انرژی مکانیکی و راه اندازی پمپ آب جهت انتقال آب می‌باشد.

چهار مورد اصلی که منجر به خرابی شافت و خرده شدن آن می‌شوند عبارت‌اند از

  1. ایجاد اصطحکاک و خوردگی بلبرینگ‌های نصب شده در انتها و ابتدای شافت
  2. بالا رفتن دما در پمپ آب و کشیدن آمپر بیش از حد که باعث به تاب افتادن شافت و اخلال در عملکرد آن می‌شود.
  3. افزایش دمای آبآآب ورودی به پمپ آب که باعث تابیدگی شافت می‌شوند.
  4. نصب غلط پمپ آب که این خود یکی از دلایل اصلی ایجاد سر و صدای زیاد در پمپ آب می‌باشد.

ایجاد حفره!

اگر در هنگام فعالیت پمپ آب خود صداهایی شبیه به سنگ ریزه و از این نوع صداها را شنیدید، ممکن است که پمپ آب شما دچار پدید کاویتاسیون شده باشد. در این پدید آب ورودی به دستگاه شما دارای حباب و هوا بوده که در هنگام کار پمپ آب زمانی وارد دستگاه می‌شود می‌تواند منجر به خرابی آن شود. یکی از دلایل سر و صدای بیش از حد پمپ آب همین پدید است که اگر به آن توجه نشود، هر چند که کوچک، نباید نسبت به آن بی توجهی شود چرا که ممکن است دستگاه شما را با مشکلات عدیده‌ای رو به رو کند که هزینه‌هایی به مراتب بالاتر از سرویس دوره‌ای برای شما در بر داشته باشد. لازم به ذکر است که پدید کاویتاسیون تنها در زمانی رخ می‌دهد که سطح سیال آب پائین تر از ورودی پمپ باشد و یا اینکه پمپ نصب شده در مسیر آب استاندارد نباشد.

وجود صدا در لوله‌های آب

یکی از مواردی که در هنگام کار پمپ آب به وجود می‌آید سر و صدای بیش از حد لوله‌های آب است. این امر زمانی رخ می‌دهد که پمپ آب نصب شده در مسیر لوله‌های خروجی آب، توانی بیشتر از حد نیاز مصرف دارد. در هنگام خرید پمپ آب باید به میزان مصرف و لوله‌هایی که باید برروی پمپ آب سوار شوند بسیار توجه کرد تا با این مشکل رو به رو نشد. از آن جا که قدرت این پمپ ها بیش از حد زیاد است آب بیشتری را به داخل لوله‌ها پمپاژ می‌شود که این امر باعث ایجاد زوزه و صدای گوش خراش در لوله‌ها می‌شود.

برای عدم برخورد با این مشکل باید در هنگام خرید خود بسیار توجه داشته باشید که پمپ آب انتخابی شما مطابق با نیاز شما باشد که همیشه در این مواقع پیشنهاد ما راهنمایی خواستن از یک فرد متخصص و با تجربه است. اما اگر اقدام به خرید و نصب پمپ کرده‌اید دیگر برای این کار دیر شده است و باید راه حل دیگری برای رفع این مشکل ارائه داد. برای کم کردن سر و صدا می‌توانید پروانه آب پخش کن نصب شده برروی پمپ آب را از دستگاه جدا کرده و به تراشکاری برده و آن را کوچکتر نمایید. این کار باعث انتقال آب کمتری به دستگاه شده و صدای زوزه لوله‌ها را از بین می‌برد. اما باز هم توجه کنید که این کار نیاز به تخصص دارد و در هنگام انجام این کار حتما با یک فرد متخصص مشورت کنید تا پروانه در هنگام تراشکاری دچار مشکل نشود که در نهایت این مشکل به خرابی و ایجاد اخلال در پمپ شما منجر شود.

برخورد درب پشت پمپ آب با پروانه خنک کن

شاید مسخره به نظر برسد، برخورد پروانه خنک کن با درب پشت پمپ آب یکی از دلایلی است که در 70 درصد مواقع، این مورد باعث ایجاد سر و صدای زیاد پمپ آب می‌شود. همین دلیل کوچک و به ظاهر بی اهمیت هیچ مشکلی خاصی در کوتاه مدت برای پمپ آب ایجاد نمی‌کند، مگر اینکه باعث شود پروانه خنک کن از کار بی‌افتد. از دلایل برخورد درب پشت پمپ آب با پروانه می‌توان به فرورفتگی آن اشاره کرد که یا باید آن را تعویض کرد و یا در صورت امکان می‌توان فرورفتگی را با استفاده از چکش و چند ضربه، رفع نمود.

این اتفاق یکی از دلایلی است که در هنگام نصب برای پمپ آب رخ می‌دهد. همانطور هم که اشاره شد بیشتر مواقع ایجاد سر و صدا از جانب پمپ به دلیل نصب نامناسب پمپ آب می‌باشد. اگر شما در هنگام نصب از یک متخصص کمک بگیرید شاید کمتر با این موارد برخورد داشته باشید. شاید هم اصلا برخوردی نداشته باشید، چرا که یک متخصص می‌داند چگونه پمپ آب را برای شما نصب کند تا هم طول عمر مناسب عملکردی به مراتب بهتر داشته باشد.

خشک کار کردن پمپ آب

خشک کار کردن پمپ آب هم یکی از دلایلی است که منجر به ایجاد سر و صدای عجیب در پمپ آب می‌شود. درست است که این باعث سر و صدای زیادی در پمپ نمی‌شود اما صدای آن را عوض می‌کند که این خود یک نشانه است. نشان از این که پمپ شما در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.

همانطور که در مقاله‌های بسیاری به آنان اشاره شد، خشک کار کردن پمپ آب می‌تواند منجر به خرابی دستگاه شما بشود. یکی از خرابی‌های رایج خشک کار کردن پمپ آب سوختن سیم‌پیچی آن است. سوختن سیم‌پیچی دستگاه هزینه‌های زیادی برای شما در بر دارد و در صورت بروز چنین مشکلی شما باید به علاوه هزینه زیاد مدتی هم بدون پمپ آب بگذرانید چرا که تعویض سیم‌پیچی زمان بر است.

خشک کار کردن پمپ آب باعث بروز صدای متفاوتی از دستگاه می‌شود که حس درست کار نکردن پمپ آب را القاء می‌کند. همانطور که می‌دانید خشک کارکردن صدمات بسیاری به دستگاه شما وارد می‌کند. زمانی که پمپ آب خشک کار می‌کند بدنه دستگاه شما گرم شده و پروانه خنک کن نمی‌‌تواند به تنهایی اقدام به خنک کردن دستگاه کند چرا که بخشی از این وظیفه بر عهده آب ورودی به پمپ آب بود و حالا که آبی درون دستگاه نیست کار خنک کردن پمپ آب بسیار دشوار شده است.

در نتیجه بهتر است که برای این مورد گوش‌های خود را بسیار تیز نمایید چرا که عوارض ناشی از خشک کار کردن دستگاه بسیار بیش‌تر از هر نوع صدای دیگری است.

پیشنهاد مطالعه : علت روشن نشدن پمپ آب خانگی

ایجاد نقص فنی در پمپ آب

بخش اصلی هر پمپ آبی الکتروموتور آن است که در صورت ایراد در آن پمپ آب نمی‌تواند به صورت یکپارچه به فعالیت خود ادامه بدهد. ایجاد نقص فنی در سیم‌پیچی دستگاه یا سربندی آن و همینطور مجموعه‌ای از مشکلات فنی نظیر اختلال در برق رسانی و کارکردن نامناسب پمپ آب و برخی موارد دیگر باعث تغییر در صدای پمپ آب در هنگام کار می‌شوند. علت ایجاد چنین صداهایی دلایلی مختلف دارند که عبارت‌اند از:

  • ایجاد اخلال و نقص فنی در اتومات پمپ آب
  • ایجاد اخلال در هنگام برق رسانی به پمپ آب از جانب منبع تغذیه
  • ایجاد اخلال در عملکرد پمپ آب و افزایش دمای آن
  • ایجاد اخلال در فعالیت روتور، بلبرینگ و برخی قسمت‌های دیگر دستگاه

گرفتگی لوله‌های خروجی

عملکرد هر پمپی در زمانی که مجاری و لوله‌های خروجی آن تمیز و پاکیزه از هرگونه انسدادی باشند، عملکردی مناسب و به دور از هر گونه سر و صدایی است. زمانی که لوله‌های خروجی و مجاری که وظیفه انتقال آب را بر عهده دارند، به دستگاه نصب هستند دچار گرفتگی و انسداد شوند، پمپ آب شما در هنگام فعالیت صدای بسیاری از خود بروز می‌دهد که در این مواقع بسیار طبیعی است. همانطور که در این مقاله اشاره شد، زمانی که شما یک پمپ آب با ظرفیت بالاتری نسبت به نیاز برای خود تهیه می‎‌کنید، صدای زوزه عجیبی در لوله‌ها حس می‌شود. این مورد دقیقا با انسداد لوله‌ها شبیه است و با آن هیچ تفاوتی ندارد چرا که در هنگام انسداد لوله و ایجاد صدا، ظرفیت پمپ آب شما افزایش نیافته است، بلکه ظرفیت لوله‎‌های شما کاهش یافته است و این امر منجر به ایجاد سر و صدای زیاد دستگاه می‌شود. در معدود موارد گرفتگی پمپ آب می‌توان به موارد زیر هم اشاره کرد:

  • ایجاد رسوب برروی دیواره‌های لوله و مجاری پمپ
  • گرفتگی پمپ بر اثر لجن که این مورد بیشتر در لوله کشی آب چاه رخ می‌دهد
  • ورود اجسام خارجی، مانند گرد و خاک و انواع سیالاتی که باعث گرفتی و ایجاد رسوب می‌شوند از طریق پروانه به مقصد محفظه پمپ آب

نتیجه چیست؟

ایجاد سر و صدای در پمپ آب خانگی و صنعتی دلایلی بسیار دارند که هر کدام معلول خاص خود را می‌طلبد. برای جلوگیری از مواردی که گفته شد، راه حل‌هایی در نظر گرفته شده بود. اما به صورت کل می‌توان گفت که اگر قصد دارید تا کمتر با این مشکلات دست به گریبان شوید، بهتر است که در هنگام نصب دستگاه خود بسیار دقت نمایید. اکثر این مواردی که به آن‌ها اشاره شد اگر در هنگام نصب به آن‌ها توجه شود، درصد بسیاری از ایجاد سر و صدای پمپ جلوگیری می‌شود.

همانطور که به آن اشاره شد، خشک کار کردن یکی از مهم‌ترین صداهایی است که دستگاه از خود بروز می‌دهد تا به شما هشدار دهد که دمای دستگاه افزایش داشته و شما هر چه زودتر باید فکری به حال آن کنید. اگر به خشک کار کردن دستگاه توجه نکنید، به زودی باید هزینه سیم‌پیچی کامل دستگاه را تقبل کنید و این هزینه با هزینه نصف دستگاه شما برابری می‌کند. پس بهتر است که به این صدا بسیار خوب توجه کنید.

مورد دیگری که باید توجه داشته باشید این است که دستگاه پمپ آب مانند هر دستگاه دیگری دچار اصطحکاک شده و هر از چندگاهی باید بررسی شود. قسمت‌‎هایی مانند کاسه نمد، واشر آب بندی، کاسه‌هایی که بلبرینگ بر آن‌ها سوار می‌شوند، بلبرینگ و برخی قسمت‌های دیگر دستگاه اگر به خوبی کار نکنند می‌تواند باعث ایجاد سر و صدا در دستگاه شوند. اگر می‌خواهید تا دستگاه شما از سلامت و طول عمر خوبی بهره ببرد و هم اینکه از صداهای گوش خراش ایجاد شده از دستگاه در امان بمانید، بهتر است که سرویس دوره‌ای را هرگز فراموش نکنید. سرویس دوره‌ای برای دستگاه‌های صنعتی در بازه‌های زمانی مشخص انجام می‌شود، اما در پمپ‌های آب خانگی اصلا به سرویس دوره‌ای توجه نمی‌شود. پس بیشتر به این مورد توجه کنید.

مورد آخر که می‌تواند منجر به سر و صدای بیش از حد شود، ایجاد رسوبات در لوله‌های خروجی و مجاری پمپ آب است. به هر صورت چه بخواهید یا نه این لوله‌ها به مرور زمان دچار این گونه مشکلات می‌شوند، پس بهتر است که سالی یکبار لوله‌های بررسی شده و در صورت نیاز به پاکسازی، سرویس شوند تا صدای ایجاد شده و فشار وارد بر پمپ آب کمتر شود.

همچنین در هنگام خرید پمپ آب توجه داشته باشید که دستگاه خریداری شده قدرتی بیش از حد نیاز شما نداشته باشد، چرا که اگر این چنین باشد، باعث ایجاد سر و صدای بسیاری در هنگام کار می‌شود. برای رفع تمامی مشکلات گفته شده می‌توانید از یک متخصص با تجربه کمک بگیرید.

اگر نیاز به تهیه پمپ آب خانگی یا صنعتی متناسب با نیاز خود دارید، می‌توانید با الین پمپ تماس گرفته، با مشاورین ما درباره پمپی که نیاز دارید مشورت بگیرید. برای این کار می‌توانید از طریق تماس با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

من پمپ آب جتی برای ساختمان خریدم ولی صدای زیادی دارد چکار کنم؟

بهتر بود که قبل از خرید حتما در این زمینه مشاوره ای با کارشناسان در حوزه پمپ آب داشتید. اما به دلیل اینکه بابت خرید خود هزینه زیادی کرده اید بهتر است قبل از هرکاری فکتورهایی که موجب بروز صدا می شوند و به طور کامل آن را شرح دادیم بررسی نمایید. اگر مشکلات مربوطه وجود نداشت تنها راه عایق بندی کردن آن است.

پمپ آبی که در ساختمان ما استفاده می شود علاوه بر صدای زیاد، لرزش های زیادی نیز دارد علت چیست؟

علت لرزش این است که پمپ به صورت صحیحی در مکان مناسبی نصب نشده است. صدای زیاد هم علت های مختلفی دارد. برای راهنمایی و پاسخ به این سوال لطفاً قسمت رفع مشکل صدای پمپ آب را در مقاله بالا بخوانید.

عایق بندی پمپ آب برای کم کردن صدا چگونه انجام می شود؟ 

با درست کردن یک مکعب از شانه تخم مرغ، کارتن و الیاف طبیعی و … می توانید بر روی پمپ قرار داده و صدای آن را کم کنید. البته توجه داشته باشید که پمپ نقص فنی نداشته باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها