دسته‌بندی نشده

علت کار نکردن و عیب یابی پمپ کف کش و لجن کش + آموزش تعمیر

دلایل خرابی پمپ آب کفکش + عیب یابی و تعمیر

پمپ‌های آب کف کش و لجن کش یکی از پرکاربردترین پمپ‌ها در صنعت آبرسانی می‌باشند که قادرند آب‌های محلول در پایین‌ترین سطح را خارج کنند و معمولا اندازه‌های مختلفی بر حسب اینچ دارند که منظور از اینچ، قطر خروجی آب یا همان سطح مقطع لوله می‌باشد. انواع پمپ های آب کفکش در بازار به صورت الکتروپمپ کفکش تکفاز و پمپ کف‌کش سه فاز هستند که معمولا پمپ‌های کف کش و لجن کش به صورت فلوتر و ساده، تولید و عرضه می‌شوند. اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد پمپ کفکش هستید به مقاله پمپ کف کش چیست در مجله الین پمپ مراجعه کنید.

آنچه در این محتوا می خوانید : نمایش سرفصل ها

اجزای تشکیل دهنده‌ی الکتروپمپ کفکش و لجن‌کش

برای یافتن دلایل خرابی یک الکتروپمپ، ابتدا باید با اجزای اصلی آن آشنا شد تا بتوان آن را تعمیر کرد.

  • روتور
  • یاتاقان
  • استاتور
  • بدنه موتور
  • کلگی کفکش
  • پایه کفکش
  • سیلندر روغن
  • پروانه کفکش
  • مکانیکال سیل
  • بدنه پمپ کفکش
  • حلقه نگه دارنده کفکش

عوامل موثر در خرابی پمپ کف‌کش

پمپ کفکش جهت انتقال آب صاف طراحی شده است و هر مقدار مواد موجود در آب، مثل ماسه، گل‌ولای و املاح آن بیشتر باشد، به همان میزان منجر به کاهش عمر کف‌کش و از بین رفتن قطعاتی مانند، پروانه‌ پمپ آب، سیل‌ مکانیکی و بلبرینگ‌ می‌گردد. خشک کارکردن کفکش و نرسیدن سیال به هر دلیلی به داخل کف‌کش باعث از بین رفتن سیل‌های مکانیکی آن می‌گردد و درنتیجه با خراب شدن سیل‌های مکانیکی، آب به داخل سیم پیچ نفوذ می‌کند و درنهایت موجب سوختن سیم پیچ می‌گردد.

استفاده نکردن از سیستم حفاظتی مناسب جهت استفاده از کف‌کش یا نبودن سیستم محافظتی مناسب بر روی آن موجب می‌شود که با کوچکترین اتصالی و گریپاژ کردن، الکتروموتور کف‌کش آسیب دیده و بسوزد. هنگام اضافه کردن کابل بر روی کفکش جهت انتقال برق به داخل چاه، باید اصول آپارت و آب بندی کردن کابل را رعایت کرد تا از خطرات ناشی از برق گرفتگی و سوختن پمپ جلوگیری شود. تغییر سایز لوله‌ی خروجی پمپ کفکش هم می‌تواند منجر به فشار اضافه بر روی الکتروموتور گردد و در نتیجه آمپر کشیدن پمپ کف‌کش در بلند مدت باعث آسیب رسیدن به الکترو موتور یا سوختن آن می‌گردد.

1. برق پمپ وصل است ولی خروجی آب ندارد.

یکی از دلایلی که پمپ کفکش با وجود روشن بودن، خروجی آب ندارد این است که لوله‌ی تخلیه آب، به دلیل تکان خوردن یا شکستگی از خروجی پمپ جدا شده و در نتیجه آب به داخل چاه بر می‌گردد. برای حل این مشکل ابتدا باید برق اصلی پمپ را قطع نموده و سپس پمپ کفکش را از چاه خارج و اتصالات را کنترل کرد.

دلیل دیگر ممکن است، سوختگی سیم پیچ پمپ آب ، کفکش، به علت نداشتن سیستم حفاظتی مناسب یا بار اضافه و بیش از حد باشد که علت آن کشیدن سیال غلیظ و یا استفاده از کف‌کش در ارتفاع غیر مجاز، و همچنین استفاده در ارتفاع کمتر از حد مجاز که بروی پلاک، از طرف شرکت سازنده درج شده است، می‌باشد و بار اضافه‌ای که بر پمپ تحمیل می‌شود منجر به بالا رفتن آمپر مصرفی پمپ گشته و باعث گرم شدن سیم پیچ می‌شود و درنتیجه سیم پیچ می‌سوزد.

یکی دیگر از دلایل سوختن سیم پیچ ورود آب به داخل محوطه‌ی الکتروموتور است که دلیلش از بین رفتن آب بندهای سیل مکانیکی پمپ می‌باشد. گیر کردن یا خرابی بلبرینگ‌ باعث گریپاژ کردن روتور الکتروموتور کفکش می‌شود. گیر کردن روتور کفکش باعث بالا رفتن آمپر مجاز کفکش می‌گردد و در صورتی که بروی کفکش سیستم حفاظتی وجود نداشته باشد، سوختن کفکش حتمی است.

2. پمپ روشن است اما بیش از حد معمول آمپر می‌کشد.

یکی دلایل آن، سفت بودن بیش از حد شافت پروانه کفکش است و دلیل دیگر، معکوس بودن جهت چرخش الکتروموتور کف‌کش می‌باشد. استفاده‌ی نامناسب از کف‌کش جهت انتقال سیال هم می‌تواند از دیگر عوامل آمپر کشیدن بیش حد کف‌کش باشد. گیر کردن پروانه بر اثر وجود ذرات و املاح موجود در آب نیز از دیگر عوامل آمپر کشیدن بیش از حد نرمال کفکش است.

معیوب بودن الکتروموتور کفکش و همچنین خروج روغن داخل سیم پیچ کف‌کش باعث بالا رفتن حرارت داخلی سیم پیچ کف‌کش می‌شود که این حرارت آمپر کشیدن بیش از حد نرمال کف‌کش را به همراه دارد و در صورت نبودن سیستم محافظتی، کف‌کش می‌سوزد.

3. پمپ روشن است اما میزان آب دهی پایین است.

یکی از دلایل آن، گرفتگی محفظه‌ی پمپ کفکش است. اگر به هر دلیلی آب به داخل محفظه‌ی پمپ کفکش نرسد، پمپ نمی‌تواند به آن میزان آب دهی لازم برسد. دلیل دیگر، گرفتگی لوله‌ی خروجی پمپ است. اگر لوله‌ی خروجی پمپ کفکش گرفته شده باشد، آب به خارج از چاه یا استخر، که پمپ کفکش در آنجا قرار دارد انتقال نمی‌یابد و در نتیجه با افت فشار و میزان آب دهی پایین روبرو خواهد شد.

یکی دیگر از دلایل افت فشار و آب دهی کم کفکش، قطر پروانه است. اگر قطر پروانه‌ی پمپ کف‌کش به دلیل سایش، از حالت استاندارد خارج شده باشد، درنتیجه قادر به تولید فشار آب دهی لازم نیست و در نهایت افت فشار و آب دهی پایین را در بر خواهد داشت.

دلیل دیگر افت فشار در صورتی اتفاق می‌افتد که تامین برق پمپ با مشکل مواجه شده باشد و آمپر مورد نیاز، جهت کار کردن و توان نامی پمپ تامین نشود، در ای صورت افت فشار و میزان آب دهی پایین را در بر دارد.

4. هنگام روشن کردن پمپ، فیوز پمپ می‌پرد.

یکی از دلایل این مشکل، ایجاد اتصال کوتاه بین سیم پیچ استاتور و بدنه‌ی پمپ می‌باشد. این اتصال باعث قطع شدن فیوز پمپ می‌گردد. جهت رفع این مشکل باید ابتدا برق اصلی پمپ را قطع کرده و برای تعمیر، نزد فرد متخصص ارسال گردد.

دلیل دیگر آن، گریپاژ کردن پروانه‌ی پمپ می‌باشد. زمانی که پروانه‌ی پمپ گریپاژ کند موجب آمپر کشیدن پمپ می‌شود و این آمپر کشیدن باعث قطع فیوز پمپ می‌گردد. برای رفع این مشکل ابتدا باید برق اصلی پمپ را قطع کرده و سپس پمپ را از محل قرارگیری خارج کرده و بعد اقدام به تمیز کردن محفظه‌ی ورودی سیال و همچنین پروانه‌ی انتقال سیال کرد. برای اطمینان حاصل از خارج شدن پمپ از حالت گریپاژ، قبل از خارج کرون پمپ از محل قرارگیری، ابتدا باید پمپ را به مدت چند ثانیه روشن کرد تا از گریپاژ نبودن آن اطمینان حاصل شود.

5. آب دهی پمپ در هنگام کار کردن به یکباره قطع می‌شود.

یکی از دلایل قطع شدن آب دهی کف‌کش، جدا شدن لوله‌ی متصل به کفکش یا شکستگی آن می‌باشد، چرا که با جدا شدن لوله‌ی متصل به کف‌کش، هیچ گونه آب دهی از طریق لوله‌ی اتصال انجام نمی‌شود. دلیل دیگر این است که اگر پروانه‌ی کفکش از جنس نوریل یا پلاستیکی باشد ممکن است بر اثر وجود ذرات بزرگ در سیال یا آب شکسته شده باشد و در تنیجه هیچ گونه آب دهی از طریق کفکش انجام نمی‌شود.

قطع شدن ناگهانی برق اصلی کف‌کش نیز باعث قطع شدن آب دهی کف‌کش می‌گردد. برای رفع این مشکلات، در صورتی که لوله‌ی متصل به کف‌کش شکسته شده باشد، باید لوله‌ها را تعویض کرد و یا اگر لوله‌ی متصل به کف‌کش، از خروجی پمپ جدا شده باشد، اقدام به اتصال لوله به کفکش کرده و از انتصاباتی مرغوب‌تر و با کیفیت‌تر استفاده نمود.

6. پمپ در اوایل نصب، آب دهی خوبی داشته ولی به مرور زمان، آب دهی و فشار پمپ کم شده است.

یکی از دلایل، گرفتگی مجرای خروجی کف‌کش است که بر اثر رسوبات موجود در سیال یا آب به مرور زمان، باعث گرفتگی مجرای خروجی کف‌کش شده است. جهت رفع این مشکل ابتدا بآید برق اصلی کف‌کش را قطع کرد و سپس اقدام به تمیز کردن خروجی کفکش نمود. گرفتگی لوله‌های انتقال سیال یا آب و همچنین شکستگی لوله‌ی انتقال بر اثر گذر زمان، باعث افت فشار آب دهی می‌گردد. جهت رفع این مشکل باید لوله‌های انتقال سیال یا آب را تعویض نمود.

ضعیف شدن الکتروموتور کفکش نیز باعث افت فشار و آب دهی کفکش می‌گردد. جهت رفع این مشکل، باید کار را به فرد متخصص و کاردان سپرد تا الکتروموتور مجدداً سیم پیچی گردد. کم شدن قطر پروانه‌ی انتقال سیال بر اثر خوردگی در طول زمان هم باعث افت فشار در کفکش می‌گردد. جهت رفع این مشکل نیز باید اقدام به تعویض پروانه‌ی سیال کفکش نمود.

علت کار نکردن پمپ کفکش

همانطور که در قسمت‌های قبلی مقاله گفتیم از پمپ کفکش برای تمیزکردن و صاف نمودن آب حاوی گل‌ولای و کثیف به کار می‌رود. کار نکردن پمپ کفکش می تواند شامل علت هایی باشد که برای تشخیص دلیل خرابی آن باید فاکتورهایی را در نظر داشته باشیم. چک‌ لیست قطعات برای استفاده و راه‌اندازی وسیله های برقی و پیچیده‌ای مانند کفکش و لجن کش ضروری است. بنابراین بهتر است بعد از چند بار استفاده، اجزای آن را بررسی، و از فرسودگی و رسوبی‌شدن قطعات مطمئن گردید. به علت کثیفی‌ها و لجن‌هایی که کفکش آن با آن سر و کار دارد، بازدهی و عمر مفیدش نیز به همان اندازه کمتر می شود. به مرور، در صورت رسیدگی نکردن به موتور آن، قطعات خراب و زود از کار خواهد افتاد.

عوامل احتمالی کار نکردن پمپ کفکش

در صورت خرابی پمپ، قبل از هر کاری بهتر است عواملی را بررسی نمایید که که ممکن است یکی از علت های کارنکردن کفکش باشد.

این عوامل عبارت است از:

کابل ورودی: ممکن است کابل ورودی که وظیفه انتقال جریان برق به موتور را دارد، آسیب‌دیده باشد.

خازن: به علت اینکه خازن در کفکش‌های تک فاز استفاده می‌شود، در صورت به کار بردن نوع تک فاز، قطعی و یا سوختن خازن را بررسی کرده و در اولین فرصت تعویض نمایید.

کلید مینیاتوری: در صورت استفاده از نوع تک فاز، سلامت این کلید را در تابلو کنترل بررسی، و از دو شاخه برق اطمینان حاصل نمایید.

الکتروموتور پمپ: این قطعه که تولید انرژی مکانیکی را برای به چرخش درآوردن اجزای دیگر به عهده دارد ممکن است یکی از علت های کار نکردنش؛ گیرپاژ پمپ باشد. بنابراین باید پروانه و شفت خروجی را بچرخانید و مطمئن شوید که علت از گیرپاژ است یا خیر.

بلبرینگ: از کارکردن درست و منظم و بلبرینگ اطمینان حاصل کنید.

دلایل خرابی پمپ آب کفکش

نحوه‌ی قراردادن صحیح کفکش در داخل چاه

جهت قرار دادن صحیح کفکش در داخل چاه و یا استخر برای انتقال سیال، باید ابتدا از طناب در کفکش‌های سایز کوچک و یا از سیم بکسل گالوانیزه با قطر مناسب در کفکش‌های سایز بزرگتر استفاده نمود و هرگز نباید از کابل‌های موجود در کف‌کش استفاده کرد، زیرا این کار باعث قطع شدن کابل موجود در روی کف‌کش شده و یا موجب اتصالی و سوختن یا آسیب رسیدن به پمپ می‌گردد.

قرار گرفتن پمپ کف کش در کف چاه، منجر به فرو رفتن قسمت مکش پمپ و پروانه‌ها در داخل گل‌ولای کف چاه می‌گردد و امکان گریپاژ کردن و سوختن پمپ را دو چندان می‌کند بنابراین پیشنهاد می‌شود پمپ در فاصله‌ی 50 سانتی‌متری کف چاه نصب شود تا از سوختن کفکش جلوگیری گردد.

سیستم حفاظتی مناسب برای کفکش

به دلیل وجود یک سیستم حفاظتی مناسب در کف‌کش، در صورت وجود ایرادات متعدد، می‌توان از سوختن کفکش جلوگیری کرد. سیستم حفاظتی مناسب، سیستمی است که در هر شرایط از سوختن کف‌کش جلوگیری می‌کند و دارای چندین مرحله کنترل می‌باشد تا بتواند به تنهایی در برابر آمپر مصرفی، کنترل فاز، کنترل حرارتی و کنترل بار اضافی جلوگیری نماید.

کاربرد فلوتر بر روی کفکش

فلوتر یک قطعه الکتریکی است که به وسیله کابل به کف‌کش متصل می‌باشد. یکی از مزایای فلوتر این است که از خشک کار کردن کفکش جلوگیری می‌کند. خشک کار کردن کف‌کش باعث بالارفتن درجه حرارت الکتروموتور و در نتیجه سوختن آن می‌گردد.

نحوه‌ی عملکرد فلوتر به این شکل است که، وقتی سیال یا آب از سطح کف‌کش پایین‌تر می‌رود، فلوتر به سمت پایین حرکت می‌کند و باعث خاموش شدن کف‌کش می‌گردد و تا زمانی که آب به سطح معینی نرسد کفکش فعال نمی‌شود و هنگامی که سیال یا آب دوباره به سطح معین برسد فلوتر به سمت بالا حرکت می‌کند و به کف‌کش فرمان روشن شدن می‌دهد، پس تا زمانی که سطح آب بالا باشد کف‌کش کار می‌کند، مگر اینکه کفکش توسط کاربر خاموش شود.

علت سوختن پمپ کف کش

سوختن‌و یا نیم سوزشدن پمپ کفکش از جمله اتفاقات ناگواری است که می تواند در طول استفاده از این دستگاه رخ دهد. اما برای جلوگیری از چنین اتفاقی پیشگیری لازم است. دلایلی که ممکن است به خاطر آن دستگاه شما بسوزد. از جمله مواردی مهم هستند که با دانستن این موارد، ازسوختن پمپ خود پیشگیری خواهید نمود.

از دلایل سوختن‌ پمپ کفکش عبارت است از:

خشک کار کردن پمپ: اگر دستگاه بدون آب کار کند قطعاً پمپ خواهد سوخت. خشک کار کردن پمپ از جمله مهم ترین دلیلی است که می تواند منجر به سوختن‌آن شود. از جمله علایم خشک کارکردن آن می‌توان به: آب شدن سیم‌های لاکی، شکستن‌عایق‌ها و تبدیل‌شدن انرژی موتور به گرما اشاره کرد.

استفاده از کابل موجود در روی کفکش: اگر از کابل روی کفکش استفاده کنید ممکن است کابل قطع یا اتصال کرده و پمپ بسوزد.

گیرپاژ کردن پروانه: اگر پمپ را در کف چاه قرار می دهید، بخش مکش پروانه در داخل گل و لای فرو می رود و موجب سوختن و یا نیم سوز شدن پمپ می شود. پیشنهاد ما این است که پمپ را، به فاصله 50 سانتی متر با کف چاه قرار دهید. از دیگر دلایل مربوط به گیرپاژ کردن پروانه، خراب‌شدن و یا گیر کردن پره های پروانه است. هر چه سریعتر باید برای رفع مشکل اقدام کرد تا شاهد سوختن‌پمپ نبود.

آموزش تعمیر پمپ کف کش

همانطور که می دانید تعمیر کردن کفکش آن هم به تنهایی کار هر کسی نیست و متخصص آن حرفه را می طلبد. اما آشنایی با قسمت های مختلف کفکش، و ممانعت از عواملی که ممکن است باعث خرابی آن شود امری ضروریست. اگر می خواهید با قطعات آشنا شوید و دلیل خرابی آن را بدانید مقاله را دنبال کنید.

قسمت های مختلف کفکش عبارت است از:

  • استاتور
  • روتور
  • بدنه موتور
  • یاتاقان
  • پایه کف کش
  • پروانه الکتروپمپ
  • بدنه دستگاه
  • سیلندر روغن
  • حلقه نگهدارنده لجن کش
  • مکانیکال سیل
  • کلگی پمپ

برای اینکه بتوانید عیب یابی کف کش را انجام دهید بعد از آشنایی با قطعات به صورت میدانی، بهتر است شایع ترین دلایل خرابی این دستگاه را در بخش های مختلف بدانید.

با اینکه برای تعمیر کفکش نیاز به یک فرد متخصص و حرفه‌ای در این زمینه است، اما شما می‎‌توانید تا حدودی با نحوه تعمیر و به صورت کلی با دلایل خرابی پمپ کفکش آشنا شوید. در امر پزشکی همیشه یک جمله ورد زبان تمامی پزشکان بوده و آن این است که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. این جمله درمورد کفکش‌ها صادق بوده و شما می‌توانید با شناخت احتمالات خرابی پمپ کفکش خرابی و اصطحلاک دستگاه خود را به حداقل برسانید و یا حتی در مواردی از صدمات وارد شده به آن جلوگیری نمایید. خرابی و ایجاد ایراد در کفکش‌ها دلایل بسیاری دارند که در اینجا به بررسی برخی از دلایل می‌پردازیم.

برخی از مواقع قطعات داخلی کفکش‌ها با اصطحلاک رو به رو می‌شوند، البته این در هر دستگاه الکتریکی و انواع پمپ‌ها طبیعی می‌باشد و باید در اولین فرصت اقدام به تعمیر و یا تعویض قطعه مورد نظر که دچار مشکل شده است کنید. اما همیشه تعمیر قطعات راه حل مناسبی نیست، چرا می‌گوییم همیشه زیرا زمانی که پمپ کفکش شما در بازه‌های زمانی کوتاهی یک قطعه را دچار مشکل کند علت این است که آن قطعه دیگر عمر خود را کرده است و باید تعویض شود. در این هنگام هرگونه تعمیر به صرفه نبوده و ممکن است به زودی پمپ کفکش شما دچار مشکل شود، پس بهتر است که قطعه مصطحلک را تعویض نمایید.

گاهی اوقات پروانه مکش پمپ کفکش صداهای عجیبی از خود تولید می‌کند و یا اینکه به سختی کار می‌کند. در این هنگام است که بخش زیرین دستگاه باید باز شده و مشاهده شود که چه اتفاقی برای پروانه رخ داده است. معمولا دو دلیل منجر به تولید چنین اصواتی می‌‎شوند. یکی از دلایل خوردگی و فرسودگی دستگاه می‌باشد که در طول زمان این اتفاق می‌افتد و دیگری مسدود شدن مسیر پروانه به اثر وجود گل و لای، سنگ ریزه و موادی است که در هنگام کار وارد بخش پروانه شده و کار را برای پروانه پمپ کفکش دشوار می‌کند. پس در نتیجه یا باید پروانه تعویض شود و یا اینکه از گل و لای و موادی که کار پروانه را دچار اخلال کرده‌اند، تمیز شود.

اگر زمانی حس کردید که جهت چرخش الکتروموتور کفکش برعکس شده است، هیچ جای نگرانی نیست چرا که فازهای نصب شده در سربندی کفکش برعکس نصب شده اند و شما با تعویض این دو فاز بر جای یک دیگر می‌توانید از این مشکل هم عبور کرده و پمپ کفکش را به حالت عادی خود بازگردانید. اما توصیه می‌شود در این هنگام حتما از یک فرد متخصص کمک بگیرید، چرا که شاید شما اطلاعات و آگاهی کافی از نوع سربندی پمپ‌های کفکش نداشته باشید و در هنگام تعویض فاز، با سر بندی اشتباه کفکش خود را دچار مشکل کنید که در آینده مجبور باشید هزینه‌های بیشتری را متحمل شوید.

گاهی پمپ کفکش اصطلاحا گیر کرده و روتور آن به درستی کار نمی‌کند. در این هنگام باید توجه کنید که احتمال دارد رتور شما دچار خوردگی شده باشد. خوردگی رتور بیشتر مواقع زمانی رخ می‌دهد که الکتروپمپ کفکش بدون آب کار کرده باشد. باید توجه داشته باشید که خشک کارکردن یکی از عواملی است که منجر به از بین رفتن انواع پمپ‌های آب می‌شود، به عنوان مثال اگر پمپ‌های آب خانگی به صورت خشک برای مدت زمان زیادی کار کنند، دمای بدنه آن‌ها افزایش پیدا می‌کند و از آنجایی که وظیفه خنک کردن بدنه تنها برعهده پروانه خنک کن پشت پمپ آب نمی‌باشد و آب ورودی به موتور هم تا حد زیادی به خنک شدن دستگاه کمک می‌کند، اگر پمپ آب خانگی مدت زمانی به همین منوال به فعالیت خود ادامه بدهد امکان سوختن سیم‌پیچی و یا صدمه زدن به برخی دیگر از قسمت‌های دستگاه را دارد. پس بهتر است که در هنگام کار دستگاه‌هایی که وظیفه انتقال آب را دارند توجه کنید که دستگاه خشک کار نکند تا آسیب نبیند.

فشار خروجی پمپ کفکش هم یکی دیگر از دلایل خرابی آن به شمار می‌‎رود. به عنوان مثال شما متوجهه می‌شوید که میزان انتقال مایعات از طریق کفکش به شدت کاهش داشته است. در این زمان است که شما باید در مرحله اول شیر فلکه خروجی را چک کنید تا ببینید به صورت کامل باز است یا خیر، یا اینکه احتمال می‌رود پروانه‌های پمپ کفکش دچار خوردگی شده و یا گل و لای مسیر آن را مسدود کرده باشید، این ها مواردی است که احتمال می‌رود فشار خروجی پمپ کفکش را کاهش دهد. همچنین در برخی از مواقع شاید هیچ مشکلی با این دو مورد نداشته باشید و پس از بررسی متوجه شوید که همه چیز به درستی کار می‌کند. در این هنگام است که شما باید مرحله آخر را انجام دهید و آن بررسی خطوط انتقال است. احتمال می‌رود که خطوط انتقال مایعات بر اثر گذشت زمان دچار گرفتگی شده باشند و این گرفتی باعث شده که فشار خروجی پمپ کفکش شما پائین به نظر برسد، در نتیجه بهتر است که این دلیل هم بررسی شود.

دلیل بعدی که قرار است توجه شما را به آن جلب کنم، وجود هوا یا گاز بیش از حد در آب است. اگر متوجه این مورد شدید باید به بررسی سطح مخزن آب بپردازید و یا اینکه پمپ را هواگیری کنید.

تعمیر کف کش با عیب یابی اجزاء آن

همانطور که گفتیم، پیش از تعمیر هر الکتروپمپ باید اول آن را عیب یابی نمود تا تمامی قسمت های موتور و پمپ آسیب نبیند. برای عیب یابی موارد زیر مهم ترین اقدامات محسوب می شوند.

آمپر کشیدن پمپ کفکش

پمپ کفکش بنابر دلایل متفاوتی آمپر می‌کشد که عبارت‌اند از:

  1. خشک کار کردن پمپ کفکش
  2. سفت بودن شافت در هنگام کار
  3. گیرکردن پروانه کفکش هنگام فعالیت
  4. گیرپاژ کردن پروانه کفکش
  5. چرخش برعکس پمپ کفکش
  6. ایرادات احتمالی بر الکتروموتور دستگاه
  7. خالی شدن روغن خنک کن مخصوص داخل دستگاه

زمانی که پمپ کفکش به صورت خشک کار کند (منظور این است که هیچگونه آب و یا سیالی برای انتقال وجود نداشته باشد)، دستگاه آمپر می‌کشد. در تمامی پمپ‌ها خشک کار کردن مشکل عدیده‌ای است که در صورت عدم رفع مشکلات بیشتری برای شما به ارمغان می‌آورد، در نتیجه مهم است که از خشک کار کردن دستگاه خود جلوگیری کنید تا از سوختن دستگاه شما جلوگیری شود. یکی از دستگاه‌های محافظتی جهت جلوگیری از سوختن دستگاه و خشک کار کردن پمپ کفکش فلوتر است که با نصب آن می‌توانید بقای عمر کفکش خود را تضمین کنید.

در مواقعی که به هر دلیلی شافت دستگاه نتواند به راحتی چرخش خود را داشته باشد و فعالیت معمول خود را داشته باشد، پمپ کفکش آمپر بیش از حد دریافت می‌کند. چرا که دستگاه برای رسیدن به دور استاندارد خود از منبع تغذیه انرژی بیشتری تقاضا می‌کند تا شفت به خوبی کار کند، اگر این اتفاق برای دستگاه رخ بدهد، گرمای بیش از حد معمول تولید می‌شود و به دستگاه آسیب می‌زند.

پروانه‌های پمپ کفکش نقش اصلی پمپاژ آب از چاه به سطح را بازی می‌کنند. اگر این وسیله در هنگام کار و فعالیت دچار اختلال شود، باز هم کفکش انرژی بیشتری را از منبع تغذیه طلب می‌کند تا بتواند پروانه را به درستی بچرخاند. از دلایلی که به گرفتگی پروانه منجر می‌شود می‌توان به گرفتگی بر اثر گل و لای و انواع سیالات اشاره کرد. همینطور خوردگی و اصطحلاک پروانه در طول زمان هم می‌تواند باعث درست کار نکردن این قطع شود. پس بهتر است که در بازه‌های زمانی مشخص اقدام به تعویض و یا تعمیر این قطعه کنید. همینطور گیرپاژ کردن پروانه هم می‌تواند منجر به عواملی شود که با موارد گیرکردن پروانه بر اثر سیالات یکی باشد.

علت دیگر آمپر کشیدن بیش از حد دستگاه کفکش کارکرد در جهت برعکس دستگاه می‌باشد. این مشکل بسیار پیچیده نبوده و به دلیل نصب اشتباه دو فاز در سربندی رخ می‌دهد که به سادگی قابل حل است، اما توصیه می‌شود برای انجام این کار از یک متخصص با تجربه مشورت و کمک بگیرید. همچنین ایرادات احتمالی بر سیم‌پیچی دستگاه هم باعث آمپر کشیدن خارج از محدوده استاندار می‌شود. به عنوان مثال عایق نبودن مناسب سیم‌پیچی و یا آب شدن سربندی ها و یا اتصال به بدنه همگی منجر به افزایش آمپر در دستگاه می‌شوند که همه این موارد برای رفع نیاز به یک متخصص دارند و از دست یک فرد عادی کاری ساخته نیست.

در پمپ‌های کفکش و دستگاه‌های لجن‌کش برای آنکه بتوانند بدنه و سیم‌پیچی خود را خنک کنند از روغن‌های مخصوص خنک کاری در آنان استفاده می‌شود. اگر به هر دلیلی این روغن خنک کن از دستگاه شما خارج شود و دستگاه شما در حال فعالیت باشد، بدنه دستگاه شروع به گرم شدن کرده و پمپ کفکش شما شروع به کشیدن آمپر بیش از حد مجاز می‌کند. در نتیجه بهتر است که هر از چندگاهی از وجود روغن خنک کاری در دستگاه اطمینان حاصل نمایید، چرا که در غیر این صورت امکان دارد دستگاه شما دچار مشکلاتی از قبیل آب شدن سربندی، نیم‌سوز شدن و یا سوختن سیم‌پیچی شود.

همانطور که متوجه شدید دلایل آمپر کشیدن پمپ کفکش کم نیستند، برای رفع این مشکلات پیشگیری از مواردی که گفته شد بهتری واکنش است. اما در هنگامی که با هر یک از موارد بالا رو به رو شدید بهتر است تا با یک تعمیرکار زبده تماس بگیرید و با کمک و مشورت از او بخواهید که آمپر دستگاه شما را بررسی کند. سنجش آمپر با دستگاهی تحت عنوان اُهم متر انجام می‌شود که تعمیرکاران حرفه‌ای هر کدام به یکی از این دستگاه‌ها مجهز هستند. البته خود شما هم می‌توانید با تهیه این دستگاه و آگاهی یافتن از این که میزان مطلوب آمپر برای دستگاه شما چقدر است، به صورت دوره‌ای اقدام به بررسی آمپر دستگاه کنید و یا در زمانی که دستگاه دچار مشکل شده است اقدام به انجام سنجش آمپر کنید. به هر صورت در مواقعی که مشکل ایجاد شده است باید با یک تعمیرکار تماس بگیرید تا او بتواند با اتکا به تجربه و تخصص خود ایراد پمپ کفکش شما را رفع کند.

پریدن فیوز هنگام روشن کردن پمپ

  1. یکی از دلایلی که ممکن است فیوز بپرد، کوتاهی اتصال بین سیم پیچی استاتور و بدنه پمپ است.
  2. پروانه گیرپاژ کرده باشد. اگر با چنین مشکلی روبه شدید بهتر است اول برق را قطع نمایید و پمپ را از محل قرارگیری خارج و محفظه ورودی مربوط به آب، همچین پروانه را پاکسازی کنید.

آب پمپ ناگهان قطع می شود

  1. ممکن است به خاطر شکستگی و یا جدا شدن لوله متصل شده به کفکش این اتفاق روی دهد.
  2. ذراتی که در سیال موجود است ممکن است باعث شکسته شدن پروانه شود.
  3. برق اصلی دستگاه قطع شود.

فشار پایین آب هنگام روشن بودن پمپ

  1. ممکن است علت این امر، مسدودی محفظه پمپ باشد.
  2. انتقال آب به علت گرفتگی لوله خروجی به سختی انجام شود.

برای تعمیر کفکش خود چکار کنیم؟

پیشنهاد ما این است در صورت خرابی و نیاز به تعمیر کفکش، حتما به یک متخصص آشنا به این کار رجوع کنید و از خریداری قطعات با کیفیت پایین از هر فروشگاهی خودداری کنید. زیرا در صورت خریداری جنس بی کیفیت این امکان وجود دارد که هم خود قطعه در مدت زمان کمی خراب شده و هم به قطعات دیگر آسیب وارد کند.

تعمیر پمپ کفکش توان تک

این نوع پمپ برای استفاده در سطح عمومی انتقال آب، محدود و خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع کفکش به خاطر کیفیت بالایی که دارد با محصول مشابه اروپایی خود در رقابت بوده و تعمیر آن نیز آسان است. اگر پمپ خود را به صورت دوره ای و منظم سرویس کنید و کارهای سنگینی را به آن تحمیل نکنید استهلاک کمتری داشته و کارایی زیادی را خواهد داشت. تعمیر کفکش توان تک، نیاز است تا توسط متخصصین این رشته مورد تعمیر قرار بگیرد.

در بخش های قبلی مقاله عنوان کردیم که در صورت خرابی پمپ، چگونه عیب یابی کرده و اقدام به تعمیر کنیم. بنابراین در محصولات توان تک نیز، باید از خراب شدن بخش های مختلف آن پیشگیری کنیم.

خرابی ها ممکن است در هر بخشی از پمپ روی دهد مانند:

  • قطعه ورودی و هوزینگ
  • پروانه پمپ کف کش
  • مکانیکال سیل (فیبر و فنر)
  • الکتروموتور کف کش
  • پوسته کف کش
  • فلوتر پمپ
  • گلند محافظ پمپ کف کش
  • کابل
  • خازن در نمونه های تک فاز

علت آمپرکشیدن پمپ کف کش

یکی از دلایلی که کفکش به درستی کار نمی کند آمپرکشیدن است. اما به راستی دلیل این کار چیست؟ برای دانستن علت آمپرکشیدن پمپ ادامه مقاله را دنبال کنید.

گیرپاژ پمپ: ممکن است پمپ به دلیل وجود گل و لای و کثیفی در پروانه، گیرپاژ کرده باشد.

سیم پیچی الکتروموتور: اگر سیم پیچی های الکتروموتور آسیب ببیند و مجبور باشید مجدداً آن را درست کنید توجه داشته باشید که این کار باید طبق کاتالوگ فنی شرکت سازنده انجام شود. اگر طبق کاتالوگ سیم پیچ،پیچیده‌ نگردد پمپ به صورت صحیح و استاندارد کار نخواهد کرد.

هم راستا بودن روتور و هسته سیم پیچ: اگر این دو وسیله هم راستا نباشند، روتور با دیواره داخلی هسته سیم پیچ برخورد می کند. این عمل باعث اصطکاک و ایجاد حرارت‌شده، بنابراین سیم‌ پیچ خواهد سوخت.

ذغال کف گرد: سیم پیچ های شناوری که در کفکش های فدک و آکوا استفاده می شود، قطعه ای به نام ذغال کف گرد در آن تعبیه‌شده که در صورت بروز خرابی و اشکال، پمپ روان کار نخواهد کرد.

دلایل احتمالی دیگر آمپرکشیدن پمپ کفکش

  • پمپ به صورت مناسبی روغن کاری نشود
  • پکینگ ها خیلی سفت باشند
  • محور خمیده باشد.
  • وجود نیروی اصطکاک زیاد در یاتاقان ها یا نوارهای سایشی
  • کم یا زیاد بودن ویسکوزیته سیال
  • درجه حرارت سیال پایین باشد.
  • فشار خروجی پمپ زیاد باشد.
  • جهت چرخش پمپ معکوس عمل کند.
  • ممکن است به خاطر زیاد بودن فواصل آزاد، نشتی داخلی روی دهد.
  • مشکل در ارتعاش و نداشتن تعادل
  • آمپرمتر خراب و معیوب باشد.
  • الکتروموتور خراب باشد.

تعویض فلوتر پمپ کفکش

اگر میخواهید تا پمپ کف کش شما نسوزد باید حتما فلوتر داشته باشید. فلوتر یا قطع کن یک نوع کلید مکانیکی است که درون محفظه ضد آب قرار داده‌شده است. وظیفه این کلید کنترل سطح سیال یا آب است. یعنی اگر سطح آب از مقدار تعریف‌شده بالا برود پمپ خاموش، و در صورت پایین رفتن، پمپ روشن می شود. فلوتر جلوی خشک کار کردن کفکش را می گیرد. بنابراین وجود فلوتر ضروری است.

تعویض قطع کن چه زمانی باید باشد؟

اگر در پمپ خود فلوتر دارید و به صورت دستی پمپ را چک نمی کنید، در صورت خرابی باید آن را عوض کنید. قطع کن زمانی خراب می شود که اتصالی در کابل آن رخ داده و یا به دلایل دیگری پمپ خشک کار میکند.

اگر دیدید که: مخازن پُر و سرریز شد، مخازن به صورت اتوماتیک پر نشد، پمپ بدون آب کار کرد، به دستگاه ضربه ای وارد شد، زنگ زدگی در پمپ رخ داد، مدار کلید خراب بوده و سیم اتصال قطع‌شد؛ نتیجه این است که باید قطع کن را بررسی کرده و در صورت خرابی حتما آن را تعویض کنید.

سوالات متداول

آیا سوختن‌پمپ کفکش هزینه زیادی دارد؟

تا حدودی بله. سعی کنید از سوختن‌پمپ پیشگیری کنید.

چطور می توان تشخیص داد که کفکش خشک کار می کند؟

علایمی مانند: آب شدن سیم‌های لاکی، شکستن‌عایق‌ها و تبدیل‌شدن انرژی موتور به گرما و … از جمله نشانه هایی هستند که نشان دهنده خشک کار کردن پمپ است.

آیا گل و لای موجود در چاه نیز موجب سوختن‌پمپ می شود؟

بله درست است. مکش پروانه به قدری قوی است که به علت چسبیدن‌آن به کف چاه، گل و لای را داخل خود فرو می‌برد و دستگاه می‌سوزد.

پمپ کفکش کار می‌کند اما میزان آبدهی مطلوب نیست؟

از اصلی ترین دلایل این علت می‌توان به گرفتگی محفظه پمپ کفکش اشاره کرد، هنگامی که آب کافی (به دلایل مختلف) به محفظه اصلی پمپ کفکش نرسد، دستگاه نمی‌تواند آبدهی مطلوبی ارائه دهد. به همین دلیل باید محفظه دستگاه مورد بررسی قرار گرفته و علت گرفتی آن مشخص شود.

علت بعدی که گرفتگی لوله خروجی پمپ کفکش است. اگر لوله خروجی دچار گرفتگی شده باشد و پمپ کفکش هم به فعالیت خود ادامه دهد، به دلیل گرفتی لوله‌‎ها که دلایل متفاوتی دارند، پمپ کفکش نمی‌تواند آب را به درستی از چاه خارج کرده و آبدهی مطلوبی به شما ارائه دهد. بهتر است که پس از برخورد به این مشکل لوله‌های خروجی بررسی شده و اگر دچار گرفتگی به دلیلی گل و لای و برخی سیالات دیگر هستند، تمیز شوند تا پمپ کفکش بتواند با فشار بالا کار آبدهی را انجام دهد.

چرا در هنگام روشن کردن پمپ کفکش فیوز پمپ می‌پرد؟

این اتفاق به دلیل رخ می‌دهد، دلیل اول آنکه میان بدنه پمپ کفکش و سیم‌پیچ استاتور آن اتصال کوتاهی رخ داده است. این مسئله از آن دست مواردی است که برای حل و رفع آن به یک متخصص نیاز است، در نتیجه بهتر است که در هنگام وقوع آن پمپ کفکش را از منبع تغذیه جدا کرده، آن را از محل مورد نظرش که در آن فعالیت می‌‎کند خارج کنید و آن را به یک تعمیرگاه ارسال نمایید تا یک متخصص اقدام به تعمیر و رفع این اشکال نماید.

علت دیگر وقوع چین اتفاقی گیرپاژ کردن پروانه پمپ کفکش می‎باشد. همانطور که در مقاله به آن اشاره شده پمپ پروانه به دلایلی همچون ورود گل و لای و سیالات به داخل پمپ کفکش دچار گرفتگی می‎‌شود و این گرفتگی پروانه را دچار مشکلات متفاوتی می‌کند که پریدن فیوز پمپ کفکش هم یکی از آنان است. زمانی که پروانه پمپ کفکش گیر می‌کند و فعالیتش دچار مشکل می‌شود، فشار بیشتری به پمپ کفکش آمده و دستگاه طلب برق بیشتری می‌کند که این امر منجر به آمپر کشیدن دستگاه می‌شود. اگر این اتفاق ادامه پیدا کند پمپ کفکش دچار سوختگی می‌شود، در نتیجه فیوز پمپ به کمک پمپ کفکش آمده و برای جلوگیری از سوختن آن پمپ را قطع می‌کند.

بهترین اقدام در هنگام وقوع چنین اتفاقی این است که پمپ را خاموش کرده و از چاه خارج نمایید، قسمت زیرین دستگاه را با استفاده از ابزار مناسب باز کرده و بررسی کنید که آیا گل و لای باعث سخت کار کردن پروانه شده است یا اینکه پروانه به دلایل دیگری گیرپاژ کرده است. اگر با تمیز کردن قسمت پروانه از گل و لای و انواع سیالات، پمپ کفکش توانست به کار خود ادامه دهد دیگر نیازی به تعمیرگاه نیست، اما اگر با وجود انجام چنین کارهایی پروانه نتوانست به کار خود ادامه دهد، در اولین فرصت پمپ کفش خود را به تعمیرگاه ارسال کنید تا یک فرد متخصص اقدام به تعمیر آن کند.

با آنکه پمپ کفکش به منبع تغذیه متصل است اما هیچگونه خروجی آبی ندارد؟

احتمال دارد که این مورد به دلیل شکستگی و یا تکان خوردن لوله اتفاق افتاده باشد. یعنی لوله از جای خود جدا شده باشد و با آن که پمپ کفکش فعالیت خود را انجام می‌دهد، اما آبی که قرار بود از طریق لوله خروجی به بیرون راه پیدا کند دوباره به داخل چاه بازگردد. برای بررسی لوله ابتدا باید پمپ کفکش را خاموش کنید و تمامی لوله‌ها و اتصالات را چک کنید تا متوجه بشوید که ایراد کار از کجاست.

علت دیگری که می‌تواند خروجی نداشتن پمپ کفکش را توجیه کند، سوختن سیم‌پیچی الکتروموتور است. زمانی که پمپ کفکش سیم‌پیچی خود را از دست می‌دهد، با آن که به جریان برق متصل است اما در واقع هیچگونه عملیاتی را انجام نمی‌دهد. سوختن سیم‌پیچی پمپ کفکش هم دلایل مختلفی دارد که می‌توان به میزان اضافه بار در هنگام کار، نداشتن فیوز محافظ، کارکردن کفکش در ارتفاع نامناسب و یا انتخاب نامناسب کفکش جهت کاربری اشتباه یا نداشتن کلید روشن خاموش اتوماتیک (یا همان فلوتر) و خشک کار کردن اشاره کرد. تمامی این موارد هر کدام به تنهایی می‌توانند منجر به سوختگی پمپ کفکش شما شوند، بنابراین بهتر است که قبل از استفاده از کفکش به تمامی مواردی که گفته شد توجه داشته باشید تا در آینده متحمل هزینه‌های بیشتر نشوید.

علت آمپر کشیدن بیش از حد پمپ کفکش در هنگام کار چیست؟

علت‌های آمپر کشیدن بیش از حد پمپ کفکش بسیار است اما در اینجا به برخی از آنان اشاره می‌کنیم. سفت کار کردن شفت می‌تواند یکی از دلایل آمپر کشیدن دستگاه باشد، یا اینکه از کفکش نامناسبی برای سیالات مورد نظر خود استفاده می‌کنید و یا پروانه پمپ کفکش بر اثر سیالات مسدود شده و نمی‎‌تواند فعالیت طبیعی خود را داشته باشد. همچنین ایرادات احتمالی دستگاه بر اثر اصطحلاک و همینطور خروج روغن مخصوصی که در کفکش‌ها وجود دارد می‌تواند منجر به آمپر کشیدن و گرم شدن دستگاه شما شود. همانطور که در همین مقاله هم به آن اشاره شد آمپر کشیدن دستگاه منجر به گرم شدن بیش از حد دستگاه شده و در نهایت سیم‌پیچی دستگاه را دچار اختلال کرده و در صورت نبود سیستم‌های حفاظتی مانند فیوز محافظ دستگاه را دچار سوختگی کند.

فلوتر به چه منظور برروی دستگاه کفکش نصب می‌شود؟

در واقع فلوتر کلیدی است که باعث خاموش و روشن شدن پمپ کفکش می‌شود و از خشک کار کردن آن جلوگیری می‌کند. همانطور که می‌دانید خشک کار کردن دستگاه پس از مدتی منجر به سوختگی آن می‌شود، در نتیجه یکی از لوازم محافظتی برای جلوگیری از سوختن سیم‌پیچی پمپ کفکش شما فلوتر است که نصب آن بسیار توصیه می‌شود.

کارکرد فلوتر بسیار ساده است، زمانی که پمپ کفکش را در چاه یا استخری که در آن آب یا سیالاتی دیگر وجود دارد مستغرق می‌کنید، فلوتر به حالت شناور درآمده و بالاتر از سطح دستگاه قرار می‌‎گیرد. این کار باعث می‌شود که درستگاه شروع به فعالیت کرده و کار کند، اما زمانی که آب یا سیالات از قد دستگاه کفکش شما پائین‌تر می‌روند، فلوتر هم به پائین می‌آید و پمپ کفکش را خاموش می‌کند. در نتیجه فلوتر باعث می‌شود که پمپ کفکش هیچ زمان خشک کار نکند و از سوختگی آن جلوگیری کند.

از آن جا که این وسیله بسیار کاربردی است و نصب آن برروی دستگاه نوعی محافظت محسوب می‌شود، اشخاصی که کفکش‌های فاقد فلوتر دارند علاقه‌مند هستند که درستگاه خود را به این وسیله مجهز کنند. امروزه توسط تعمیرکاران این کلید قطع و وصل محافط برروی دستگاه‌ها نصب می‌شود و شما می‌توانید با مراجعه به مراکز تخصصی دستگاه خود را صاحب یکی از این کلیدهای کاربردی کنید.

در زمانی که آب‌دهی پمپ کفکش به یک باره قطع می‌گردد ایراد کار کجاست؟

وقع چنین اتفاقی دو دلیل اصلی دارد، یکی این که لوله و اتصالاتی که آب خروجی را به بیرون از چاه و یا استخر خارج می‌کنند دچار شکستگی شده و یا به مرور زمان و با توجه به رسوبات دچار گرفتگی می‌شوند. معمولا در این مرحله بررسی اتصالات تاسیسات و یا رسوب‌گیری دستگاه‌ها می‌تواند منجر به رفع این مشکل شود. اما دلیل دوم می‌‎تواند شکستگی پروانه پمپ کفکش باشد که بر اثر سنگ ریزه و یا سیالاتی که باعث گیرکردن پروانه شده‌اند اتفاق بی‌افتد. در این دو زمان هیچگونه آبدهی از سمت پمپ کفکش امکان پذیر نیست.

کلام اخر

با آن که پمپ‌های کفکش کار به ظاهر ساده‌ای را انجام می‌دهند و از سیستم پیچیده‌ای برای انجام کار استفاده نمی‌کنند اما داشتن یک پمپ کفکش با نگهداری از آن بسیار متفاوت است. در اینجا دلایل زیادی را بررسی کردیم که هرکدام به تنهایی می‌تواند منجر به وقوع ایرادات جزئی و کلی در دستگاه شود، اما این که علت این ایرادات کجاست بسیار مهم‌تر از ایرادات به وقوع پیوسته هستند. ایراداتی که برای یک کفکش به وجود می‌‎آید بسیار پیچیده هستند و گاهی اوقات یک خطای رخ داد در کارکرد دستگاه می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، درست مانند زمانی که پمپ کفکش شما آمپری بیش از حد مجاز می‎کشد.

در نتیجه بهتر است که در هنگام وقوع هرگونه مشکل ابتدا دستگاه را از منبع تغذیه جدا کنید و در ادامه با شخصی متخصص تماس بگیرید تا با کمک او بتوانید به عیب‌یابی دستگاه خود بپردازید چرا که در صورت انجام ندادن این کار احتمال دارد دستگاه شما با مشکلات بیشتری رو به رو شده و همینطور هزینه‌های به مراتب بالاتری را برای شما بتراشد.

شما می‌توانید برای تهیه کفکش مورد نظر خود و یا لوازم جانبی آن با فروشگاه اِلین از طریق راه‌های ارتباطی مندرج در بخش تماس با ما، ارتباط برقرار کرده و از مشاوره و راهنمایی این گروه کمک بگیرید.

3.9 9 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رضا علیزاده
رضا علیزاده
10 ماه قبل

درود وارادت .پمپ کف کش سه فاز ما امروز ی دفه وایساد صدا میده ولی پروانه نمیگرده بازش کردم ی تکه چوب داخل پروانه گیر بود دراوردیم وتمیز کردیم پروانه هم روون میچرخه اما برق روشن میکنیم باز صدا میده ونمیچرخه ممنون میشیم اگه راهنمایی بفرمایید.علیزاده استان کهگیلویه .لنده.0917*****15

آخرین ویرایش 4 ماه قبل توسط پارسا خوشدل
ایمان
ایمان
پاسخ به  رضا علیزاده
4 ماه قبل

مشکل از خازنه..تعویض کن درست میشه