پمپ آب کولر ایرانی

270,000 تومان

شناسه محصول: 24004 دسته:
توضیحات

پمپ آب کولر آبی یکی از مهمترین قطعات کولر آبی است که در تولید هوای خنک به وسیله‌ی کولر آبی نقش عمده‌ای را ایفا می‌کند. پمپ کولر آبی از دو بخش الکترومکانیکی و مکانیکی ساخته شده که بخش مکانیکی آن خود پمپ بوده و بخش الکترومکانیکی آن موتور و پروانه پمپ است. یک پمپ کولر آبی دارای قطعاتی از جمله کلاهک و پایه‌ی پمپ کولر آبی، پروانه‌ی پمپ، کفی پمپ و چپقی می‌باشد که هر یک وظیفه‌ و نقش خاصی را دنبال می‌کنند.

در صورت عدم تولید هوای خنک توسط کولر، اولین قطعه‌ای که باید به سرعت مورد بررسی قرار کیرد، پمپ کولر است زیرا در صورت خراب بودن پمپ آب، کولر آبی مانند یک پنکه عمل کرده و هیچ هوای خنکی تولید نمی‌کند.

پمپ کولر آبی نقش بسیار مهمی در کولر ایفا می‌کند که آب ذخیره شده در کفی کولر را به داخل سه راهی‌های توزیع کننده‌ی آب در بالای پوشال‌ها هدایت می‌کند که موجب خیس شدن پوشال‌های کولر می‌شود. در این حالت هوای گرم به این پوشال‌های خیس برخورد کرده و خنک می‌شوند و این هوای خنک با چرخش پروانه یا دمنده به داخل کانال‌های کولر و سپس به فضای داخلی ساختمان هدایت می‌شود. پمپ کولر آبی با خنک نگه داشتن محفظه‌ی کولر، مانع از گرم شدن و سوختن موتور می‌گردد.

باید به این نکته توجه شود که هر چند وقت یک بار موتور پمپ آب را باید روغن کاری کرد زیرا این روغن تاثیر بسیار مهمی بر چرخش منظم موتور پمپ دارد و اگر روغن کاری مدت زیادی به تعویق بیفتد و موتور پمپ در حالت خشک کار کند قطعات داخلی پمپ دچار اصطکاک شده و در نهایت به اورلود کردن و سوختن پمپ می‌انجامد.

پمپ کولر آبی انواع مختلفی دارد که بر اساس، نحوه‌ی انتقال نیرو از پمپ به سیال، نوع استاتور و نیروی محرکه به چند دسته تقسیم می‌شود.

پمپ کولر آبی چیست؟

پمپ آب کولر

کولر آبی یکی از دستگاه هایی است که در کنار کولرهای گازی و اسپیلت جهت خنک کردن محیط منزل و یا محل کار مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجا که کولر آبی به نسبت دو محصول دیگر از صرفه اقتصادی بیشتری برخوردار است و می توان آن را ارزان تر خریداری کرد، یکی از پرفروش ترین محصولات است. کولر آبی یکی از وفادارترین یاران در دوران تابستان است. از آنجا که گرمای بیش از حد تابستان قابل تحمل نیست، جدایی از این یار با وفا هم امکان پذیر نیست، پس بهتر است که قبل از این که اتفاقی منجر به خرابی و یا ایجاد مشکل در عملکرد این دستگاه شود، از آن بیشتر مراقب کرد. همیشه از زبان دکترها شنیده می شود که «پیشگیری بهتر از درمان» است. از این جمله معروف تنها در پزشکی استفاده نمی شود، بلکه در رابطه با حفظ سلامت کولر آبی منزل و یا محل کار ما هم صحت دارد.

کولرهای آبی یک بخش مهم به نام «پمپ کولر آبی» دارند که یکی از دو جزء مهم این دستگاه است. وظیفه اصلی پمپ کولر آبی رساندن آب به پوشال ها و مرطوب نگه داشتن بدنه داخلی کولر است. اگر به هر دلیلی این وسیله کوچک اما بسیار مهم ازکار افتد، کولر آبی از رسالت اصلی خود که خنک سازی منزل و یا محل کار شما است، جا می ماند. پس اگر یک زمان کولر آبی شما از خود باد گرم به بیرون داد، بهتر است برای راه اندازی هر چه سریع تر کولر خود در ابتدا پمپ کولر آبی را مورد بررسی قرار دهید.

حال که از اهمیت پمپ آب کولر آگاه شدید،‌ پس بهتر است که با نحوه عملکرد و مکانیزم آن هم آشنا شوید.

پمپ آب کولر عملکردی درست مشابه پمپ کفکش  و یا پمپ لجن کش ها دارد، با این تفاوت که قرار است آب را از کف کولر به سقف آن برساند، نه از زیر زمین به سطح زمین! آب های ذخیره شده در کف کولر به کمک پمپ کولر آبی به لوله های رابط که هر کدام از بالای پوشال ها برروی ناودانی پمپاژ می شود.

حال شاید برای شما سوال شده باشد که این کار چه اهمیتی برای خنک سازی کولر دارد. در زمانی که قرار است هوای گرم وارد محفظه کولر شود، باید از طریق یکی از جهت ها که پوشال برروی بدنه آن نصب است عبور کند. از آن جایی که پوشال ها با آب خیسانده شده اند، خنک شده اند و زمانی که باد گرم وارد کولر می شود ماهیتش تغییر می کند.

از دیگر مزایای پوشال کولر می تواند به جلوگیری از ورود هرگونه ذرات مضر و ریزگرد به داخل کولر،‌ اشاره کرد.

انواع پمپ آب کولر

در بازار انواع مختلفی از پمپ آب کولر وجود دارد که دسته بندی های مختلفی دارند. توان پمپ های کولر آبی بین ۵۰ تا ۷۰ وات قرار میگیرد که با توجه به نیروی محرکه، مدل استاتور و روش انتقال نیرو از پمپ به سیال، دسته بندی میشوند. پمپ آب کولر مکانیکی هم جزو پمپ های کولر آبی است که کار آن با نیروی مکانیکی و محرکه میباشد.

پمپ کولر مکانیکی

نوعی از پمپ های کولر آبی است که به اسم پمپ آب مکانیکی کولر هم معروف شده است. این دسته به تازگی عرضه شده و برای کار کردن نیازی به برق موتور ندارد؛ به این ترتیب در مصرف برق و آب دستگاه صرفه جویی میشود. قیمت پمپ کولر مکانیکی با در نظر گرفتن مدت زمان استفاده و مزیتی که در مقایسه با پمپ آب برقی دارد، مناسب است.

پمپ کولر داینامیکی

این مدل از پمپ ها میتوانند، انرژی را به صورت مداوم به سیال منتقل کرده و دارای دو دسته پمپ های محوری یا آکسیال و پمپ های گریز از مرکز یا سانتریفیوژری میباشند. پمپ آب کولر در دسته پمپ های گریز از مرکز قرار میگیرد. از مبحث نوع استاتور، پمپ های کولر آبی در دو دسته استاتور دو بالشتکی و استاتور تک بوینی قرار میگیرند. در نهایت با توجه به نوع نیروی محرکه پمپ، دو نوع وابسته به موتور و مستقل از موتور داریم.

 

پمپ آب کولر

ساختار و مشخصات پمپ کولر

پمپ کولر آبی از چپقی، کفی، پروانه، پایه و کلاهک تشکیل شده که هر یک از این قسمت ها دارای کاربرد مخصوص به خود هستند. نقش کلاهک پمپ جلوگیری از ورود آب به موتور آن است. پایه پمپ در آب کفی قرار گرفته و پروانه پمپ که میتواند چهارپر یا سه پر باشد هم وظیفه‌ای مثل یک توربین دارد. در بخش زیر پایه اصلی و بدنه، کفی پمپ قرار گرفته و چپقی در واقع لوله کوتاهی است که اتصال پمپ به شلنگ را انجام میدهد و آب خارج شده از پمپ را به سه راهی میرساند تا پوشال ها خیس شوند. به طور کلی پمپ آب کولر از دو بخش الکترومکانیکی و مکانیکی تشکیل شده که بخش الکترومکانیکی شامل شامل پروانه و موتور و بخش مکانیکی شامل پمپ است.

قطعات پمپ آب کولر

جنس پمپ آب کولر

به طور معمول برای ساخت پمپ کولر آبی، ورقه های سیلیس دار را به کار میبرند. اما امکان استفاده از جنس های مختلف دیگری مثل پلیمر، پلاستیک و … هم وجود دارد.

 

مزایای پمپ کولر

پمپ آبی کولر یک محصول با خصوصیات مختل است که از جمله ویژگی های مثبت آن میتوان به ساختمان ساده و کارکرد آن با توجه به تبخیر آب،دوام مناسب، نگهداری ارزان و آسان، مناسب بودن قیمت پمپ کولر و … اشاره داشت.

 

معایب پمپ کولر

اما پمپ آب های کولر هم دارای معایبی هستند که مهمترین آنها شامل سوخت راحت پمپ در اثر نفوذ آب و سایر اشیا از طرف پروانه، نیاز به قطعاتی جانبی مثل سبد صافی و فلوتز، نیاز به روغن کاری و سرویس مرتب، سولفاته شدن و جرم گرفتن پمپ در طول زمان و … اشاره کرد.

 

تست پمپ کولر آبی

با توجه به این که پمپ آبی کولر نقش زیادی در خنک کردن هوا و موتور دستگاه دارد، در صورت خرابی پمپ کولر، باید به سرعت برای تعمیر آن اقدام کنید تا موتور کولر آسیبی نبیند. خرابی پمپ کولر دارای علت های زیادی است که از مهمترین آنها میتوان به تمیز نکردن پوشال ها، گرفتگی شیلنگ، ورود رسوبات و اجسام به داخل پمپ آب، روغن کاری نکردن دوره‌ای پمپ، برق رسانی اشتباه به پمپ، نفوذ آب به درون موتور کولر و کار کردن بدون آب پمپ اشاره کرد.

 

جلوگیری از سوختن پمپ کولر آبی

با به کارگیری چند راهکار ساده میتوانید از سوختن پمپ کولر آبی خود پیشگیری کنید. از جمله این کارها میتوان به سرویس دوره‌ای کولر آبی به خصوص عوض کردن پوشال های کهنه، تنظیم دقیق مقدار آب با شناور کولر، بررسی جریان عبوری آب از سه راهی های آب و شیلنگ و رفع مسدودی های احتمالی، شستشوی کفی کولر و از بین بردن مواد رسوب کرده و لجن ها از کف و روغن کاری های دوره ای اشاره کرد. کارهایی که ذکر شده را توصیه میکنیم از یک تعمیرکار با تجربه بخواهید تا انجام دهد.

 

تعمیر یا تعویض پمپ کولر

با توجه به این که پمپ کولر قیمت زیادی ندارد، توصیه میکنیم در زمان خرابی این دستگاه، آن را با یک پمپ جدید با کیفیت تعویض کنید و معمولا تعمیر آن کار مناسب و به صرفه‌ای نیست.

نصب پمپ کولر آبی

بعد از خرید پمپ کولر آبی جدید یا برای نصب پمپ کولری که تازه خریداری شده، اول درب کناری کولر را باز کنید و محل پمپ آب را پیدا کنید. حالا شیلنگ آب متصل به پمپ را جدا کرده جریان شلنگ آب را برسی کنید. توصیه میکنیم قبل از این مرحله برق کولر را قطع کنید و به وسیله سیم چین، گیره دو طرف شلنگ پمپ را جدا کرده و خطر آبرسانی تی شکل را حذف کنید.

اینک برای عوض کردن پمپ کولر آبی، گیره را به دو طرف شیلنگ جدید متصل کرده و شیلنگ پمپ نو را از دو طرف، یکی به قسمت توزیع کننده و دیگری را به بخش T شکل متصل کنید. بعد از تمام شدن این مراحل و قرار دادن همه قطعات در سر جای خود، میتوانید از کولر آبی استفاده کنید.

 

روغن کاری پمپ کولر آبی

برای این کار باید حواستان به موتور پمپ کولر باشد. به صورت کلی دو نوع پمپ کولر آبی داریم که اولی دارای موتور قطب چاکدار و استاتور دو بالشتکی و دیگری دارای موتور قطب چاکدار و استاتور با یک بوبین است. برای روغن کاری پمپ کولر آبی، آن را باز کرده و محورها و بوشن های بلبرینگ را روغن کاری کنید.

خرابی و روغن کاری پمپ آب کولر

قیمت پمپ کولر

قطعا هر محصول با کیفیتی یک حداقل قیمتی دارد و برای این که بتوانید با اطمینان از پمپ کولر استفاده کرده و آن را به کولر خود متصل کنید، توصیه میکنیم فاکتور هزینه را فدای کیفیت نکنید. با توجه به این که پمپ کولر آبی از بخش های مهم این دستگاه است و خراب شدن این قسمت ممکن است به قیمت سوختن موتور کولر و ضررهای مالی زیاد تمام شود، استفاده از محصول با کیفیت و مطمئن با پرداخت هزینه ای بیشتر، از همه نظر به صرفه تر است. برای برسی قیمت پمپ کولر میتوانید از اطلاعات قرار گرفته در همین صفحه استفاده کنید. قیمت پمپ آب کولر در فروشگاه اینترنتی الین پمپ به صورت منصفانه‌ای تنظیم شده است.

 

خرید پمپ کولر آبی

در زمان خرید پمپ کولر آبی توصیه میکنیم بعضی موارد را در نظر داشته باشید تا خریدی بدون مشکل را تجربه کنید. از جمله موارد مهمی که نیاز به بررسی دارد، وزن پمپ آب کولر می باشد که نباید به سادگی آن را نادیده گرفت. مورد دوم ولتاژی است که حتما قبل از اتصال پمپ آب کولر باید به آن توجه کنید.

مورد سوم بررسی قدرت پمپ آب کولر است؛ چون امکان اتصال هر پمپی به کولر وجود ندارد و انتخاب پمپ باید به گونه ای صورت گیرد که توان آن هماهنگ با ظرفیت کولر باشد. عامل مهم دیگری که باید در زمان خرید پمپ در نظر داشته باشید، جنس بدنه پمپ است. برخی از برندها در حوزه ساخت لوازم جانبی کولر و در بخش تولید انواع پمپ آب کولر با کارایی و قدرت های مختلف، کاربردی تر و با کیفیت تر عمل میکنند. خرید از یک برند معتبر مثل الین پمپ، تا حد زیادی خیال شما را از بابت کارکرد درست دستگاه راحت میکند و سبب میشود که از هزینه پرداخت شده برای این محصول رضایت کامل داشته باشید. پمپ آب کولر ما از جمله پمپ آب های مطرح و معروف موجود در بازار است که با در نظر گرفتن کیفیت و عمر این محصول، در سطح مناسبی در مقایسه با سایر رقبا قرار دارد.

چند نکته مهم درباره پمپ کولر

  • برای تهیه یک پمپ کولر به نوع سیم پیچی آن دقت کنید. در حال حاضر در بازارهای این گونه محصولات با دو سیم پیچی تولید و عرضه می شوند. یکی سیم پیچی آلمینیوم و دیگری سیم پیچی مس است. توجه داشته باشید که سیم پیچی آلمینیوم نسبت به مس هم عملکرد ضعیف تری دارد (چرا که نسبت به مس رسانای ضعیف تری است)، هم این که عمر کمتری دارد. اما از نظر بودجه ای مقرون به صرفه تر است.
  • در ابتدای نصب پمپ کولر آبی و یا در زمان راه اندازی مجدد کولر آبی بهتر است که از یک متخصص کمک بگیرید تا با مشکلی رو به رو نشوید. از آن جایی که کولر در زمان گرما بیشترین استفاده را دارد، نهایتا می توان از آن 3 تا 4 ماه استفاده کرد، که بیشترین زمان استفاده از این دستگاه در تابستان است. بهتر است در ابتدای هر راه اندازی مجدد با کمک مستقیم و یا مشورت یک متخصص کولر آبی خود را سرویس کنید. سرویس کردن شامل تمامی موارد یک کولر می شود، اما موضوع مورد بحث ما در این مطلب پمپ کولر آبی است. بهتر است که هر ساله، درست قبل از استفاده، به تمیز سازی و پاک کردن جرم بپردازید.
  • از آن جا پمپ های کولر آبی دارای سیم پیچی هستند، نباید آب به قسمت بدنه داخلی آن نفوذ کند. درست است که سطح بالایی و پایه آن پلاستیکی بوده و نارسانا هستند، اما باید همیشه احتیاط را سرلوحه کار خود قرار داد.
  • برای افزایش طول عمر پمپ کولر آبی می توانید یک سبد، توری یا صافی در قسمت پائین یا همان ورودی پمپ قرار دهید. این کار باعث جلوگیری و ورود اشیاء تیز به داخل پمپ آب شده و تا حدود زیادی هم از ورود جرم جلوگیری می کند.
  • هر زمان که بوی سوختگی به مشام رسید، سریعا کولر را خاموش کنید. چرا که امکان دارد پمپ آب و یا موتور کولر (که هر دو جزء اصلی کولر می باشند) از کار افتاده باشد.
  • حتما سعی کنید هر ساله اقدام به تعویض پوشال ها انجام شود تا عملکردی کولر آبی شما دچار اخلال نشود.

به صورت خلاصه و کلی می توان از این مطلب چنین نتیجه گرفت که پمپ کولر آبی یکی از دو عضو مهم کولر آبی بوده که از کار افتادن آن منجر به گرم شدن محل زندگی و یا محل کار شما می شود. پس بهتر است که همه ساله قبل از استفاده، اقدام به پاکسازی کولر کرده و آن را از هر گونه کثیفی و رسوبات پاکسازی کرد.

0 دیدگاه
0
0
0
0
0

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “پمپ آب کولر ایرانی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما باید وارد سایت شوید تا بتوانید عکس‌های خود را در دیدگاه اضافه کنید.