لجن كش 16 متر 2 اينچ بدنه چدن ساده تارگت

برای قیمت تماس بگیرید
لوله خروجی

2 اینچ

حداکثر ارتفاع

16 متر

جنس بدنه

چدن

پمپ‌های آب لجن‌کش یکی از پرکاربردترین پمپ‌ها و جزو پمپ‌های سانتریفیوژ مستغرق در سیال هستند که برای قرارگیری در آب‌های آلوده جهت پمپاژ و انتقال سیال حاوی ذرات جامد و معلق مورد استفاده قرار می‌گیرند. عمده‌ترین کاربرد پمپ‌های لجن‌کش، تخلیه‌ی چاه فاضلاب‌های مسکونی، تخلیه‌ی استخرها، برداشت آب از حوضچه‌ها، نهرها و رودخانه‌ها است. از کاربردهای دیگر لجن‌کش می‌توان به انتقال و پمپاژ آب صاف و گل‌آلود، آبیاری زمین‌های زراعی و باغات، پمپاژ فاضلاب‌های صنعتی و خانگی و دیگر سیالات دارای ذرات ریز معلق و ذرات جامد اشاره کرد.

تا پیش از اختراع لجن کش، سیالاتی نظیر گل و لای، جامدات ریز و … از طریق لوله‌کشی‌ها از زیر زمین به سطح زمین پمپاژ می‌شدند، و از آن جهت که لوله بدون هیچ قدرتی توانایی خارج سازی این سیالات را نداشت، این فضولات در نزدیکی محل استخراج آب قرار داشت. این کار باعث ایجاد بود تعفن می‌شد و تصویر خوبی از خود به جای نمی‌گذاشت. اما پس از آنکه لجنکش‌ها به این امر ورود کردند توانستند مزایای بسیاری در اختیار مصرف‌کنند قرار دهند که از عمده مزایای آن می‌توان انتقال سیالات با قدرت بالا به سطح زمین اشاره کرد. این کار باعث می‌شود که سرعت افزایش پیدا کرده و عملیات گندزدایی با زمان کمتری اجرایی شود.

انواع لجن کش

لجن‌کش‌ ها بسته به نوع الکتروموتور، در دو نوع سه فاز و تک فاز ارائه می‌شوند و در سایز‌های مختلف و بر حسب اینچ وجود دارند. منظور از اینچ، قطر خروجی آب یا همان سطح مقطع لوله می‌باشد. لجن‌کش‌ها دارای جنس‌های متفاوتی از قبیل استیل، چدن و برنزی هستند که در صنایع مختلف از قبیل صنایع کاغذ و چوب، صنایع چرم‌سازی، صنایع کشاورزی، در هتل‌ها و رستوران‌ها، در استخرهای پرورش میگو و ماهی و همچنین کشتارگاه‌ها و… به کار می‌روند.

کاربردهای متفاوت لجن کش‌ها

  1. پمپاژ و انتقال سیالات و پس‌آب‌های شهری و صنعتی
  2. جهت استفاده در تصویه خانه‌ها برای گندزدایی آب
  3. جهت استفاده در کارخانه‌ها برای انتقال مایعات و محلول‌هایی که پمپ آب توانایی انتقال آن را ندارد
  4. پمپاژ و انتقال سیالاتی که دمایی بیش از 60 درجه سانتی‌‎گراد دارند
  5. جا به جایی و انتقال سیالاتی مانند شن و ماسه (البته برای انجام این کار باید نوع خاصی از لجنکش تهیه شود، زیرا تمامی لجنکش‌ها چنین توانایی را ندارند)
  6. پمپاژ و انتقال آب دریا و دریاچه‌های آب شور

در هنگام خرید یک لجنکش باید توجه داشته باشید که برای چه مصارفی می‌خواهید اقدام به خرید آن کنید. همانطور که می‌دانید لجنکش‌ها در مدل‌هایی مختلفی در بازار عرضه می‌‎شوند که هرکدام از آن‌ها بسته به نیاز مصرف کننده برای انجام کاری طراحی و توسعه پیدا کرده است. پمپ‌های لجنکش به مانند کفکش‌ها و پمپ‎‌های آب در دو مدل تکفاز و سه فاز طراحی شده‌اند که بسته به این که مصرف شما خانگی یا صنعتی است می‎توانید اقدام به خرید هر کدام کنید. در هنگام خرید باید توجه داشته باشید که میزان آبدهی مورد نظر شما، طول مسیری که قرار است لجنکش در آن فعالیت کند، نوع محلولی که قرار است پمپاژ شود، اندازه سیالات و ارتفاع موثر و برخی عوامل دیگر همگی در خرید شما بسیار تاثیرگذار است.نداانم

خرید پمپ لجن کش

شما زمانی که یک پمپ آب، کفکش، پمپ کولر، موتور کولر و … تهیه و خریداری می‌کنید، می‌خواهید بهترین راندمان کاری با کمترین هزینه را برای خود به ارمغان بیاورید. در هنگام خرید یک لجنکش هم حتما تمامی این پارامترها را در نظر می‌گیرید. پس بهتر است که بدانید قرار است که چه نوع سیالی را با لجنکش خود جا به جا کنید، آیا سیال مد نظر شما با متریال لجنکشی که شما انتخاب کردید به مشکل بر می‌خورد، ارتفاع موثری که می‌خواهید در هنگام فعالیت از لجنکش بگیرید چه مقدار است؟ دقت و آگاهی داشتن در تمامی این موارد منجر می‌شود که پمپ لجنکش مورد نظر جهت خرید یک انتخاب آگاهانه و به صرفه بوده و طول عمر و کاهش اصطحلاک دستگاه را تضمین می‌کند.

چرا می‌گوییم که باید در هنگام خرید به نوع سیالی که قرار است لجنکش آن را جا به جا کند توجه کنیم؟ در واقع این نکته بسیار بسیار مهم است و عدم توجه به آن امکان دارد منجر به خسارت به پمپ لجنکش شما شود. زمانی که شما می‌خواهید برای جا به جایی گل و لای و جامدات ریز کنید، بیشتر پمپ‌های لجنکش از پس این کار بر خواهند آمد و بدون هیچ مشکلی این کار را برای شما انجام می‌دهند. با این حال در هنگام خرید برای مصارف این گونه باز هم توصیه می‌شود که از یک کارشناس معتبر مشورت بگیرید. اما زمانی هست که شما قصد تهیه یک لجنکش در جهت استفاده صنعتی دارید. در این هنگام باید بدانید که سیالات و یا مایعاتی که در آن صنعت باید جا به جا شوند چیست‌اند. به عنوان مثال اگر سیال مورد نظر شما روغن داغ با دمای بالاتر از 60 درجه سانتی گراد می‌باشد، شما باید آگاه باشید که هر لجنکش از پس این کار بر نمی‎‌آید و باید اقدام به یک لجنکش صنعتی کنید که بتواند روغن داغ و یا به صورت کلی مایعات بالای 60 درجه سانتی گراد را جا به جا کند. در غیر این صورت این گرما باعث خردگی پروانه‌ها، آسیب دیدن لوازم داخلی لجنکش و یا حتی در برخی از موارد منجر به سوختن سیم‌پیچی پمپ لجنکش می‎‌شود. به همین علت است که می‌گوییم داشتن اطلاعات از این که قرار است چه نوع سیالاتی با لجنکش جا به جا شوند مهم است.

به صورت کلی پمپ‌های کفکش با پمپ‌های لجنکش از نظر ظاهری، نوع کاربری و قدرت‌های موجود در بازار برای تهیه تفاوت‌های زیادی ندارند. امکان دارد که شما به یک پمپ کفکش نگاه کنید و در همان نگاه اول آن را با یک پمپ لجنکش اشتباه بگیرید، اما عمده فعالیت این دو محصول در نوع جا به جایی سیالاتی و مایعاتی است که انجام می‌‎دهند و اینجا همان جایی است که تفاوت میان این دو مشخص می‌شود.آآ

شما در هنگام خرید یک کفکش باید به مواردی همچون نوع کاربری (اینکه قرار است مصرف خانگی داشته باشد یا صنعتی)، قدرت موتور، میزان هِد، طول مسیر، جنس بدنه و برخی موارد اینچنینی دقت کنید. به صورت کلی این موارد در هنگام خرید، به مانند مواردی است که شما در هنگام خرید کفکش به آن دقت می‌‎کنید.

از آن جهت که خرید یک کفکش نیاز به اطلاعات تخصصی درباره مکانی که قرار است کفکش در آن مورد استفاده قرار بگیرد و اینکه کفکش انتخابی شما چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد تا بتواند نیازهای شما را برآورده کند، نیاز به یک متخصص یا مشاور است تا در هنگام خرید بتواند بهترین گزینه‌ها را به شما معرفی کند و شما از میان گزینه‌های معرفی شده، با استفاده از نظرات مشاور اقدام به خرید یکی از آنان بنابر نیاز خود کنید. در همین جهت مجموعه ما توانایی ارائه هرگونه مشاوره در این زمینه را داشته و شما می‌توانید با استفاده از اطلاعات درج شده در بخش تماس با ما، با مشاوران ما تماس گرفته و یک خرید خوب را تجربه کنید.

فرق لجن کش با کف کش

یکی از تفاوت های پمپ های کف کش با لجن کش این است که معمولا پمپ کف کش برای تخلیه یا انتقال آب تمیز یا آبی که ذرات ریزی دارد طراحی و ساخته میشود. در پمپ های کف کش برای این که از ورود مواد جامد درشت جلوگیری شود، در ورودی آنها صافی یا استرینر قرار گرفته است. در حالی که پمپ های لجن کش هم برای جا به جایی آب های تمیز مورد استفاده قرار میگیرند و هم برای انتقال پساب یا فاضلاب به کار گرفته میشوند.

از دیگر تفاوت های پمپ لجن کش با کف کش به این مورد میتوان اشاره کرد که معمولا کف کش ها پروانه های نیمه باز و بسته دارند. ولی معمولا در پمپ های لجن کش از پروانه های جریان گردابی، کانالی و باز استفاده میشود. پمپ های کف کش برای این که به ارتفاع های بالاتر دسترسی داشته باشند، گاهی در آنها بیشتر از یک پروانه به کار گرفته میشود. این در صورتی است که در پمپ های لجن کش از یک پروانه کانالی یا باز برای جلوگیری از بسته شدن مایعی که در پمپ قرار دارد استفاده میشود.

تولید پمپ های کف کش فقط در مدل های مستغرق است، یعنی پمپ به صورت کامل درون آب قرار میگیرد. اما در پمپ های لجن کش هم مدل های مستغرق وجود دارد و هم مدل های موتور خشک یا خودمکش که قابلیت کار کردن در خارج از مایع برای این پمپ ها فراهم شده است. خروجی در پمپ های لجن کش معمولا از قسمت جانبی و پایین آن است ولی خروجی در پمپ های کف کش هم به از بالا و هم به صورت جانبی طراحی شده است.

از دیگر تفاوت های این دو نوع پمپ، کاربری آنها است. برای جا به جایی آب صاف معمولا از پمپ های کف کش استفاده میشود. همچنین این پمپ در تخلیه آب استخر، باغبانی، کشاورزی، جمع آوری آب باران و آب رسانی واحد های مسکونی کاربرد دارد. اما در واحدهای تصفیه آب و فاضلاب شهری، مسکونی، صنعتی، بیمارستانی و.. و یا مواردی خاص مثل تخلیه سیلاب ها از پمپ های لجن کش استفاده میشود.

نکات نصب و نگهداری پمپ لجن کش    

از این الکتروپمپ ها برای پمپاژ مایعاتی مثل آب های تمیز یا آلوده، مایعاتی با ذرات جامد معلق و یا آب های گ آلود استفاده میشود. در زمان نصب این الکتروموتور باید نکات فنی زیادی رعایت شود که در ادامه مهترین آنها را برسی میکنیم.

برای حمل این نوع پمپ باید از حلقه زنجیری که در بالای محفظه موتور است استفاده شود. تحت هیچ شرایطی از کابل برق پمپ برای حمل آن استفاده نکنید. موتور و محور پمپ درون بلبرینگ های شیار عمق قرار گرفته و بلبرینگ ها محفظه گریس دارند. در هر بازبینی باید با گریس تمیز، بلبرینگ ها را پر کنید.

باید بعد از ۴هزار ساعت کارکرد پمپ، روغن مورد استفاده را تعویض کنید. اگر در هنگام تعویض روغن در زمان مقرر، رنگ آن زرد روشن باشد، این معنی را میدهد که سیل مکانیکی سالم است. اما در صورت نفوذ آب به درون روغن، باید مکانیکال سیل را عوض کنید.

توصیه میکنیم برای روشن و خاموش کردن پمپ، از تجهیزات کنترلی و تابلو برق استفاده کنید. از اتصال درست سیم ارت و سیم های برق مطمئن باشید. پمپ را میتوان به صورت یک ضرب تا توان ۱۱ کیلو وات راه اندازی کرد. اما حتما به دو ضرب استارت برای توان های بالاتر از یازده کیلو وات نیاز است.

  • اگر اطلاعاتی از نوع روغنی که شرکت سازنده در پمپ لجن کش استفاده کرده است ندارید، استفاده از روغن های SAE20W و SAE10W توصیه می شود.
  • یک کابل چهار رشته ای برای پمپ با توان ۱.۵ تا ۱۱ کیلو وات و دو کابل ۴ رشته ای برای پمپ هایی با توان بالاتر نیاز است.
  • در صورتی که سایز لوله با سایز خروجی پمپ برابر نیست، به اندازه سایز دهانه خروجی پمپ تا حداقل دو متر لوله کشی کنید و بعد تبدیل سایز انجام شود.
  • حداقل فاصله پمپ لجن کش با مخزن یا انتهای چاه ۲۰ سانتی متر است. توجه داشته باشید که پمپ لجن کش نباید در مکان هایی با احتمال یخ زدگی نصب شوند.
  • بر اساس برند و نوع مدل پمپ لجن کش خریداری شده این دستگاه توانایی پمپ سیال هایی تا دمای ۴۰ درجه سانتیگراد را می توانند داشته باشد. همچنین توجه داشته باشید که برای این نوع پمپ ها حداکثر عمق غوطه وری ده متر است.
  • در زمان روشن شدن پمپ لجن کش، صحیح بودن دور آن را بررسی کنید؛ دور موتور باید راست گرد باشد و دور چپ باعث کاهش آمپر مصرفی، افزایش لرزش و کاهش هد میشود.
  • کابل پمپ را بررسی کنید و اگر آسیب دیده بود، مشکل آن باید حل شود. جمع کردن کابل پمپ به صورت چرخشی در حالت بالا بودن متراژ آن توصیه نمی شود چون که باعث افت ولتاژ خواهد شد.
  • مورد دیگر توجه به دفعات مجاز خاموش روشن شدن پمپ لجن کش در ساعت است. این مقدار مجاز تقریباً دو مرتبه برای پمپ هایی از ۵۵ تا ۱۳۰ کیلو وات، تقریباً چهار مرتبه از ۳۰ تا ۵۵ کیلو وات، تقریباً شش مرتبه از ۱۱ تا ۳۰ کیلو وات و تقریباً ده مرتبه برای پمپ هایی تا ۱۱ کیلووات است.
  • در زمان رفع نقص پمپ حتماً جریان برق و آن را قطع کنید. همچنین توجه داشته باشید که پمپ نباید به صورت خشک کار کند چون که سیال در خنک کردن موتور هم نقش دارد.

تعویض پمپ لجن کش آسیب دیده

در مرحله اول باید پمپ را از چاه به وسیله زنجیر و جرثقیل خارج کنید. سپس پیچ های متصل به حلزونی را باز کرده و پروانه و پمپ را به سمت بالا کشیده و جداسازی آن از حلزونی را انجام دهید. مهره پروانه را وقتی که پمپ به صورت افقی است باز کنید. حالا پروانه قدیمی را بیرون آورده و جایگزینی پروانه جدید را انجام دهید و برای سرهم کردن پمپ، برعکس مراحل گفته شده را پیش ببرید.

پمپ لجن کش خشک

همانگونه که از اسم این پمپ میتوان حدس زد، برای شرایط خشک مناسب بوده و این یعنی پمپ لجن کش در بالای مایعات قرار گرفته و بخشی از آن که بیشتر لوله انتقال دهنده است، در مایع قرار گرفته و مراحل مکش را انجام داده و به درون پمپ منتقل میکند و سپس از بخش خروجی آن لجن خارج خواهد شد. توجه داشته باشید که بدنه این پمپ لجن کش ضد آب نبوده و نباید آن را در تماس مستقیم با سیالات قرار دهید. از این پمپ بیشتر در فضاهای بزرگ در کنار مایعات زیاد استفاده میشود، مکان هایی مثل فاضلاب. پمپ لجن کش خشک بیشتر برای سیال هایی با ذرات فاضلابی و بزرگ در موقعیت هایی که نمیخواهید پمپ مستغرق باشد به دو روش افقی و عمودی در محل کار گذاشته شده به گونه ای که دیگر نیازی با درجه محافظت IP68 نداریم.

قیمت پمپ آب لجن کش

با در نظر گرفتن جنس بدنه پمپ لجن کش و مواد اولیه استفاده شده و عوامل دیگر، قیمت پمپ لجن کش متغییر است. بعضی مواقع جهت استفاده در شرایط ویژه لازم است روی پمپ ها سنسورهایی نصب شود که گازها و یا سیالات خاصی را تشخیص داده و سرعت چرخش پروانه را زیاد میکند. طبیعی است نصب این سنسورها باعث افزایش قیمت پمپ لجن کش خواهد شد. پمپ های ارزان برای استخراج سیالات بی خطر و شرایط کاری سبک بوده و هرچه شرایط کاری پمپ سخت تر شود، خطر و حجم سیالات خروجی افزایش یافته و قیمت لجن کش هم تحت تاثیر همین موارد زیاد میشود.

فاکتورهای تعیین کننده قیمت پمپ لجن کش

برای کسانی که آشنایی زیادی با این دستگاه ندارند، خرید لجن کش می تواند کار سختی باشد، چون که در بازار انواع لجن کش های خارجی و ایرانی پیدا می شود. برای اینکه بدانیم در زمان خرید پمپ لجن کش به چه فاکتورهایی باید توجه شود، در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی مهمترین آنها بپردازیم.

توان پمپ

طبیعی است که با بالاتر رفتن توان پمپ، قیمت پمپ لجن کش هم افزایش خواهد داشت. توجه داشته باشید که دبی پمپ با قیمت آن رابطه مستقیم دارد.

جنس بدنه

با توجه به اینکه لجن کش  پمپی مستغرق است؛ به این ترتیب این نوع پمپ به صورت مداوم با آب و رطوبت برخورد دارد که همین موضوع باعث خوردگی بدنه پمپ میشود؛ پس یکی دیگر از عوامل مهم و تاثیر گذار روی قیمت لجن کش، جنس بدنه پمپ است. به عنوان مثال پمپ چدنی قیمت کمتری از پمپی با بدنه استیل و مقاومت بالا در برابر خوردگی در اثر رطوبت دارد.

فاز پمپ لجن کش

تعداد فاز پمپ از دیگر عوامل تاثیر گذار روی قیمت پمپ لجن کش است. پمپ لجن کش سه فاز بخاطر توان ورودی زیادی که دارد از نوع تک فاز گرانتر میباشد. به صورت کلی در استخر های بزرگ یا مصارف صنعتی از پمپ لجن کش سه فاز استفاده می شود که به دبی خروجی بالای آب نیاز است.

تکنولوژی بکار رفته در پمپ لجن کش

مورد اول کلاس حفاظتی پمپ است. همه پمپ های لجن کش یک استاندارد حفاظتی دارند که محافظت آنها در برابر اشیا خارجی و محافظت در برابر آب را نشان می‌دهد. هر پمپی که دارای فناوری بالاتری باشد، قیمت بیشتری هم خواهد داشت.

تکنولوژی دیگر می تواند ضد انفجار بودن پمپ لجن کش باشد. در موارد بسیاری اتفاق افتاده که مواد مختلفی وارد پمپ می شوند و به خاطر برخورد قطعات فلزی با ابزار برقی، انفجار در دستگاه اتفاق می‌افتد. به همین دلیل برای افزایش ایمنی، ضد انفجار بودن پمپ لجن کش در قیمت آن تاثیر گذار است.

میزان انتقال آب

در پمپ لجن کش نیاز است که آب از استخر به صورت عمودی بیرون برود. هد مکانیکی از جمله مواردی است که باعث بالارفتن میزان دبی پمپ میشود. با قوی تر بودن هد پمپ لجن کش، ارتفاعی که آب به شکل عمود می تواند بالا برود هم بیشتر می شود. به گفته متخصصان رابطه بین توان پمپ و هد مستقیم است.

البته حواستان باشد که میزان انتقال آب علاوه بر هد پمپ به موارد دیگری مثل ارتفاع استاتیکی، فشار بخار مایع و دمای آب وابسته است. وقتی برای خرید پمپ لجنکش اقدام میکنید، توجه ویژه‌ای به دبی آب داشته باشید. پمپ های مختلف دارای دبی های متفاوتی هستند. شرکت ها و کارخانه های تولید کننده معمولاً یک دبی مخصوص یا یک نمودار انتقال آب خاص خود را دارند که میزان انتقال آب به صورت عمودی را نشان میدهد.