دسته‌بندی نشده

تاریخچه پمپ آب (بررسی اولین پمپ آب ها)

تاریخچه پمپ آب (بررسی اولین پمپ آب ها)

تاریخچه پمپ آب

تاریخچه پمپ آب؛ پمپ آب وسیله ای است که بیش از هزار سال قدمت دارد. روند تکاملی بلند مدتی را تا به الان طی نموده است. این دستگاه موجب افزایش فشار آب می گردد و همواره آب را با یک فشار ثابت انتقال می دهد. پمپ آب مانند هر دستگاه دیگر دارای تاریخچه ای است که ما قصد داریم در ادامه توضیحاتی را درمورد تاریخچه و روند تکاملی آن شرح دهیم.

بررسی اولین پمپ آب ها

اولین بار مصری ها برای افزایش فشار آب وسیله ای به نام شادوف را اختراع کردند. شادوف درواقع یک میله برعکس به همراه یک سطل در یک طرف و یک وزنه در طرف دیگر بود. 200 سال پس از آن یک ریاضیدان یونانی، پمپ هوایی را اختراع کرد. این پمپ هوا شامل یک دریچه در قسمت پایین و یک منبع در میان آنها و یک ردیف لوله که در بالای آنها قرار داشت بود. طرح اصلی پمپ های امروزی از این پمپ برداشته شده است و این اختراع کمک شایانی به تولید پمپ های امروزی نموده است.
وسیله بعدی توسط ارشمیدس اختراع شد. این اختراع هم اکنون نیز در بعضی مناطق به عنوان پمپاژ مایعات و جامدات مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله برای پمپاژ آب در زمین های کشاورزی مناسب بود. در آن زمان امکان استفاده از پمپ های الکتریکی در زمین کشاورزی وجود نداشت. کمی بعد، یک سرباز بریزیلی وسیله ای را به عنوان پمپ لجن طراحی نمود. این وسیله در واقع یک پمپ گریز از مرکز بود. یک مهندس ایتالیایی به نام فرانچسکو مارتینی در مقاله ای این وسیله را معرفی کرد.همچنین یک مهندس ایتالیایی دیگر در کتاب ماشین آلات متنوع و گوناگون آگوستینو راملی فناوری استفاده از پمپ های پروانه ای را مطرح نمود. در این کتاب پنج نوع پمپ دیگر معرفی شد که طرز کار آن ها نیز توضیح داده شد.

ساخت پمپ دنده ی

دانشمند فرانسوی دیگری به نام نیکولاس گرولیر ساخت پمپ های دنده ای را پیشنهاد داد. مهندس آلمانی با اسم پاپنهم نیز پمپ های چرخشی دنده ای دوتایی را تولید نمود که هم اکنون در موتورهای روانکاوی استفاده می شود. در این وسیله سوپاپ هایی روبه روی هم قرار می گرفتند و پمپاژ آب را انجام می دادند. در این وسیله چرخ های پرتاب کننده آبی به کار رفته بود که در سمت حرکت آب رودخانه حرکت می نمود. در آن دوران امپراطوری به نام فردیناند دوم این اختراع را مورد تحسین قرار داد. اوتوو ون جورج در سال 1650 وسیله دیگری با عنوان پمپ پیستونی را اختراع نمود. واشر چرمی برای جلوگیری از چکه کردن این وسیله تعبیه شده بود، این واشر چرمی بین سیلندر و پیستون قرار می گرفت.

پمپ های بسته بندی

پمپ های بسته بندی شده نیز توسط ساموئل مورلاند مخترع و ریاضیدان، در یک دانشکده جاسوسی و دیپلمات انگلیسی، طراحی و اختراع شد. این وسیله در مقایسه با پمپ های دیگر، فشار آب بیشتری را تولید می کرد. یک سیل چرمی در این پمپ های پیستونی به کار رفته است. اختراع مورلاند، اولین پمپی بود که از یک میله پیستون و یک جعبه که درون سیلندر قرار داشت، استفاده می نمود.
دنیس پاپین یک مخترع فرانسوی بود که برای اولین بار ایده ساخت پمپ سانتریفیوژ درست را اختراع کرد. این پمپ دارای پره های مستقیمی است که مکش موضعی آب را انجام می دهند. سال ها بعد، معادله برنولی مطرح شد. این معادله اشاره به آن دارد که افزایش سرعت سیال با کاهش فشار یا کاهش انرژی رابطه مستقیم دارد. این قانون به نام دانیل برنولی ریاضیدان سوئیسی، هلندی در کتابش به نام “هیدرودینامیک” ثبت شد. جیمز وات (مخترع مکانیزم میل لنگ متصل به موتور) ، یک ماشین پیستونی نوسانی را طراحی نمود. این ماشین دارای پروانه های چرخشی بود.
توماس سیمپسون بریتون، در سال 1790 ، موفق شد قدرت بخار موتورهای پمپاژ کننده آب، را کنترل کند و شرکتی در لندن به نام سیمپسون و تامپسون تاسیس نماید. چند سال بعد، مخترعی به نام هنری وورینگتون اولین موتوربخار پمپاژ کننده مستقیم را طراحی نمود. جان آپولد نیز یک مخترع آمریکایی بود که ایده استفاده از منحنی پمپ آب سانتریفیوژ را مطرح کرد. در همان سال ایده استفاده از پمپ سانتریفیوژ در ذهن جان جوین جرقه زد. پمپ های تولید شده ای که تا به الان ذکر شد آب را از زمین پمپاژ می کردند. این پمپ ها در موزه های خانه پمپ قرار داده شده اند.

تولید پمپ در سایز های مختلف

 بالاخره جوین در قرن نوزدهم هجری، تولید پمپ در سایز های مختلف را شروع نمود . جوین پمپ آب هایی از سایز کوچک تا بزرگ تولید کرد. رفته رفته در سال 1930 این شرکت رونق گرفت و 1000 مدل مختلف پمپ را به تولید رساند. سپس در سال 1859 پمپ آب دیافراگمی توسط جاکوب ادسون اختراع شد. چند سال بعد، پمپ آب سانتریفیوژ طبقاتی اختراع و تولید گشت. کمپانی وایکینگ در سال 1920 اولین پمپ خانگی را اختراع کرد. در این اختراع از نفت به عنوان سوخت دستگاه پمپ استفاده می شد.
پمپ آب جابجایی مثبت را شینکو اختراع نمود. این وسیله در کشاورزی مورد استفاده قرار می گرفت. سرانجام، بزرگترین پمپ کامپوزیت گریز از مرکز، توسط کارخانه سیمز تولید شد. این پمپ دارای پروانه های بزرگی بود که در برج خنک کننده ای در کمپانی تولید برق پورتو ریکو نصب شد. این پمپ آب دارای قطری 50 اینچی بود. انرژی مصرفی در این پمپ نیز ، حدود2000 اسب بخار بود. آخرین ایده پمپ نیز توسط سیمز ارائه شد. این وسیله یک پمپ کامپوزیتی ضد خوردگی است و جهت خطوط دریایی NCL استفاده می شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها