باغبانان و کشاورزان برای انجام کارهای کشاورزی، با زحمت کمتر و بازدهی بیشتر به دستگاه های مکانیکی اتوماتیکی نیاز دارند، تا بتوانند با صرف زمان و انرژی کمتر به کارهای کشاورزی و باغبانی خود ساماندهی نمایند. از بین بردن علفهای هرزی که موجب کاهش رشد محصولات کشاورزی میشود و درواقع قوت درخت و گیاه را میگیرد، همواره یکی از دغدغههای کشاورزان و باغبانان بوده است که عدم توجه به آن، موجب اخلال در کار می شود و سبب خواهد شد، با توجه به زحمت فراوانی که برای کاشت و مراقبت محصول کشیده میشود، نتیجه مطلوب و مورد نظر حاصل نگردد.
استفاده از ابزار های دستی برای از بین بردن علف های هرز
در گذشته برای حذف علفهای هرز از انواع ابزارهای دستی مانند کلنگ و بلوک زن و.. استفاده می نمودند که انرژی و وقت بسیاری تلف می شد و گاها موفق به از بین بردن تمامی علف های هرز نیزنمی شدند و همچنان گیاهان، رشد ایده آلی نداشت. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی دستگاهی طراحی و تولید شده است که قادر است با صرف کمترین انرژی و زمان، بیشترین میزان علفهای هرز را از بین ببرد و تقریبا رشد تمامی آن ها را متوقف سازد. در ادامه قصد داریم برخی از ویژگی های این دستگاه پرکاربرد و نکاتی که باید برای خرید یک دستگاه علفتراش مناسب را باید در نظر گرفت را تشریح نماییم. با ما همراه باشید.
انواع دستگاه علف تراش
دستگاه علف تراش از بخش های مختلف همچون الکتروموتور یا موتور بنزینی، تیغه، دسته یا نگهدارنده و همچنین ملزومات دیگر تشکیل گردیده است. اساسی ترین قطعه یک دستگاه علف تراش، موتور آن می باشد. موتور این دستگاه می تواند بنزینی، شارژی و یا برقی باشد. هر کدام از انواع موتورها متناسب با نوع استفاده از آن طراحی شده است.
علف تراش شارژی
موتورهای شارژی برای باغ های کوچک و به عنوان یک دستگاه علف تراش خانگی به کار خواهند رفت و کوچک تر و جمع و جور تر می باشند. کار با آن ها راحت تر است و می تواند توسط بانوان نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
علف تراش بنزینی
برای مساحت های بزرگتر و کارهای سنگین تر از نوع بنزینی این دستگاه استفاده می شود. علف زن های بنزینی گزینه مناسبی برای کارهای بزرگ تر می باشند و می توانند مساحت بیشتری را در مدت زمانی کوتاه پاکسازی نمایند. دستگاه علف زن بنزینی از برترین و پرقدرت ترین موتور برخوردار است. این موتور چهار زمانه است. کارایی بسیار راحتی دارد و کمتر آسیب می بیند. در صورت خرابی نیز به راحتی تعمیر خواهد شد و هزینه کمتری برای تعمیرات، در بر خواهد داشت.
از مهمترین مزایای یک دستگاه علف تراش بنزینی می توان به نداشتن محدودیت جابه جایی آن اشاره نمود. توسط این دستگاه می توان دورترین مناطق را علف زنی کرد. در صورتی که شاید این کار با استفاده از یک دستگاه علف زن شارژی و یا برقی امکان پذیر نباشد. اما به طبع معایبی هم شامل حال علف زن بنزینی شده است. معایبی مانند ایجاد آلودگی صوتی و زیست محیطی!
علف تراش برقی
موتور این علف زن با برق کار خواهد کرد. دستگاه علف تراش برقی صدای کمتری دارد و آلودگی محیطی نیز نخواهد داشت زیرا برای راه اندازی آن از سوخت گازی و یا بنزینی استفاده نمی شود تا آلودگی های زیست محیطی ایجاد ننماید. اما همواره می بایست پریزی در دسترس باشد و تا زمانی که سیم برق آن کافی باشد می توان از آن استفاده نمود و در محدوده ای فراتر از اندازه سیم برق آن، نمی توان دستگاه را روشن نگاه داشت.
انتخاب بهترین دستگاه علف تراش
در دنیا بیش از صدها نوع علف زن وجود دارد. علف زن برقی، شارژی، پشتی، بنزینی،دوشی بنزینی و… برای انتخاب بهترین دستگاه علف زن باید نکاتی را در نظر گرفت و با توجه به آن نکات، دستگاه مناسب را انتخاب نمود. نکاتی که می تواند تعیین کننده قیمت این دستگاه نیز باشد. ابتدا باید بودجه ای که می خواهید برای خرید یک دستگاه علف زن اختصاص دهید را در نظر بگیرید و مطابق با آن دستگاه مورد نظر خود را انتخاب نمایید. کشور سازنده دستگاه نیز بسیار مهم است و باید به این نکته دقت نمود. برند های مختلفی در بازار وجود دارد که این دستگاه را تولید نموده است. برخی برندها صاحب نام تر هستند و به طبع از قیمت بیشتری برخوردار می باشند.
توجه به برند نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تعیین موتور نیز باید توسط خریدار صورت بگیرد و بداند کدامیک از انواع شارژی و برقی و یا بنزینی برای آن مناسب تر می باشد. در واقع می بایست با توجه به میزان و مساحت علف زنی، نوع دستگاه را انتخاب نماید. به طور مثال برای باغ های بزرگ میوه جات و سبزیجات دستگاه علف زنی بنزینی مناسب تر می باشد. همچنین، نوع تیغه ها و چند کاره و یا دوکاره بودن دستگاه علف زن را می توان مشخص نمود. موارد ذکر شده موجب بالا و یا پایین رفتن قیمت این دستگاه می گردد. با در نظر گرفتن این موارد می توانید دستگاه علف زن متناسب با کار خود را انتخاب و خریداری نمایید.