دسته‌بندی نشده

پمپ پشت پکیجی

پمپ پشت پکیجی

رفع مشکل کمبود فشار آب در منازل و ساختمان‌ها،  تولید کنندگان را بر آن داشت که نسبت به رفع این مشکل چاره‌‌ای بیندیشند و برای تولید پمپی اقدام کنند که این مشکل را مرتفع سازد، بنابراین پمپ‌های مخصوص پمپ پشت آبگرمکن یا پکیجی را تولید کردند که به پمپ پشت آبگرمکن یا پمپ پشت پکیجی معروف شد. پمپ پشت پکیجی توانسته است شرایط مناسبی را ایجاد نماید تا فشار آب را متعادل کند و مانع نوسانات ناشی از فشار آب شود. پمپ‌های آبگرمکنی انواع بسیار متنوعی دارند.

دلیل کاربرد پمپ پشت پکیجی

پکیج‌ها با استفاده از روش گرمایش محیط به کمک آب گرم از وجود متعدد بخاری‌ها در ساختمان می‌کاهند و به این طریق از میزان خطرات ناشی از نشست منواکسید کربن از مجاری دودکش‌ها و همچنین خطرات ناشی از نشت گاز و خطر انفجار به کمک پکیج در ساختمان به شدت کاسته می‌شود. به همین دلیل استفاده از این وسیله‌ی رفاهی با استقبال زیادی مواجه شده است و در اکثر ساختمان‌ها از پکیج استفاده می‌شود.

پمپ پشت پکیجی یک وسیله حساس در پکیچ می‌باشد که انواع مختلفی دارد و با توجه به مدل پکیچ، نحوه‌ی نصب پکیج و نوع استفاده از آن، نگهداری از پمپ‌های پکیجی بسیار متفاوت و حائز اهمیت است. پمپ‌های پشت پکیجی در مدل‌های گرانفوس و داب و الین و ویلو و… در ابعاد مختلف تولید و عرضه می‌گردند.

نحوه‌ی کار پمپ پشت پکیجی

این پمپ‌های کوچک قطعا مشکل عدم تشکیل شعله در آبگرمکن‌های دیواری به دلیل کمبود یا عدم فشار آب را در آبگرمکن حل خواهد کرد. وقتی دبی آب ورودی فشار پایینی دارد، این پمپ آب می‌تواند با ایجاد فشار مضاعف آب، باعث تشکیل شعله و در نتیجه گرم شدن آب مصرفی در حمام و آشپزخانه شود.

پمپ‌های کوچک آبگرمکنی دارای یک کلید سه حالته به صورت روشن، خاموش و اتومات هستند که می‌توان آن ها را به صورت دائم، روی حالت روشن یا اتومات قرار داد، بنابراین در حالت روشن، پمپ دائما روشن می‌ماند، که این حالت به دلیل احتمال سوختن الکتروموتور توصیه نمی‌شود.

بهترین حالت قرار دادن پمپ به شکل اتومات است که در صورت قرار دادن پمپ در این حالت، این وسیله با باز کردن شیر آب گرم روشن و در صورت بسته شدن شیر آب داغ به صورت اتوماتیک خاموش می‌شود. این پمپ‌ها همچنین سبب تولید اکسیژن و تمیز کردن آب مصرفی می‌شوند از این رو می‌توان از این نوع پمپ آب در آکواریوم نیز استفاده کرد.

نحوه نصب پمپ پشت پکیجی

  • ابتدا باید جریان آب را با بستن شیر فلکه‌ی اصلی در ساختمان قطع کرد.
  • سپس تمام شیرهای آب خروجی در ساختمان، مانند شیر آب آشپزخانه و حمام را باز کرد تا آب داخل لوله‌ها کاملا تخلیه شود.
  • سپس طول پمپ را اندازه گرفته و به همان مقدار، لوله‌ی آب ورودی به آب گرمکن را که عموما از جنس مس است را با استفاده از ابزار مناسب کوتاه کرد.
  • بعد با استفاده از آچار مناسب پمپ آب را به قسمت ورودی آب به آبگرمکن متصل کرد.
  • در مرحله بعد، لوله‌ی آب ورودی را که قبلا کوتاه شده است را به طرف دیگر پمپ متصل کرد و با استفاده از آچار مخصوص از بسته بودن دو سر اتصالات اطمینان حاصل کرد.
  • اکنون تمام شیرهای آبی را که باز شده بود، باید بسته شود.
  • در انتها شیر فلکه‌ی اصلی آب ساختمان را باز شود تا آب ابتدا در لوله‌های آب ساختمان وارد شده و سپس به پمپ آب گرمکن برود و بعد از افزایش فشار ایجاد شده توسط پمپ آب به آبگرمکن وارد شود.

نصب پمپ آب خانگی برای کل ساختمان یا استفاده از پمپ مجزا برای یک واحد

پمپ آب خانگی دارای انواع مختلفی است که باتوجه به متراژ، تعداد طبقات، نوع لوله کشی، جمعیت ساکن در طبقات و منطقه‌ی مورد نظر، تقسیم بندی می‌شوند. از انواع رایج پمپ آب خانگی می‌توان به پمپ نیم اسب، پمپ یک اسب بشقابی، پمپ جتی، پمپ یک و نیم اسب دو پروانه، پمپ دو اسب دو پروانه، پمپ سه اسب دو پروانه و … اشاره نمود.

از هر کدام از این پمپ‌ها می توان بسته به متراژ ساختمان و شرایط ذکر شده، استفاده کرد. در صورت نصب این پمپ‌ها بعد از کنتور در ساختمان، مشکل کم آبی برای طبقالات بالاتر حل خواهد شد. ولی در صورتی که ساکنان طبقات پایین که دارای فشار آب مناسب هستند و هرگز مشکلات طبقات بالاتر را درک نکرده‌اند، ممکن است برای نصب پمپ آب بعد از کنتور به منظور افزایش فشار در کل ساختمان و پرداخت هزینه‌های مربوط به نصب و نگهداری آن، همکاری نکند.

پیشنهاد مطالعه : قیمت پمپ آب برای ساختمان 4 طبقه

در این صورت تنها راه حل این مشکل، استفاده از پمپ آب کوچک و کاملا بی صدا یا مینی پمپ در پشت آب گرمکن واحد خود در ساختمان است تا به این شکل مشکل روشن نشدن و یا خاموش شدن پی در پی آب گرمکن برطرف شود. این پمپ‌ها حتی قابلیت نصب در داخل پکیج برای جبران کمبود آب را هم دارند.

مزیت استفاده از پمپ‌های آبگرمکنی در مقایسه با پمپ‌های آب بزرگ ساختمانی

  • صرف هزینه‌های بسیار کم در زمینه‌ی خرید، نصب و نگهداری در پمپ‌های کوچک آبگرمکنی خود یک مزیت محسوب می‌شود.
  • در پمپ ‌های پشت آبگرمکن به دلیل استفاده از نوع پمپ نیم اسب، بی صدا هستند، در حالی که یکی از معایب بزرگ پمپ‌های آب بزرگ، ایجاد سر و صدای فراوان در ساختمان در مواقع روشن بودن است
  • در برخی مواقع در ساختمان‌ها با وجود داشتن پمپ آب برای کل ساختمان ممکن است در طبقات بالا آب با فشار مناسب به منظور روشن کردن آبگرمکن دیواری به مقدار کافی وجود نداشته باشد، پس در این حالت، استفاده از پمپ‌های آبگرمکنی موجب رفع این مشکل می‌گردد.
  • بنابراین متصل بودن جریان آب ساختمان به پمپ آب خانگی دلیلی بر عدم استفاده از پمپ آبگرمکنی نیست.

راهنمای خرید پمپ آبگرمکنی

در زمان خرید پمپ پشت آبگرمکن توصیه می‌کنیم به مواردی از قبیل اتصال مستقیم آن به خط لوله، تسهیلات خدماتی، میزان مصرف برق آن، وزن، جمع و جور بودن اندازه و صدای کم برای رسیدن به بهترین تجربه پمپ آب پشت پکیجی توجه کنید. همچنین بررسی کنید که دستگاه بتواند در محیط‌هایی با محدوده دمایی منفی ۱۵ تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد کار کند؛ البته برای طولانی شدن عمر مفید دستگاه توصیه می‌شود در دماهای بیش از ۴۰ درجه از آن استفاده نکنید.

در زمان انتخاب دستگاه توجه ویژه‌ای به پارامترهای حداکثر فشار ممکن، میزان صدا، کارایی و قدرت داشته باشید. همچنین این دستگاه می‌تواند در سیستم‌های خاصی مثل گردش آب گرم، تجهیزات چاه‌ها و ایستگاه‌های فاضلاب استفاده شوند‌‌.

در هر سیستم آبرسانی باید پمپ تقویت کننده فشار وجود داشته باشد، مخصوصاً در مواردی که سیستم آبرسانی مرکزی وجود ندارد یا فشار آب همیشه کم است. با وجود پمپ آبگرمکنی می‌توانید فشار کافی را برای همه تجهیزات منزل از جمله ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی و … تامین کنید به صورت کلی در طبقات بالای ساختمان‌های بلند، فشار آب کافی برای تامین نیازهای روزمره داشته باشید. همچنین این پمپ‌ها در قسمت‌های دیگری مثل افزایش بهره‌وری سیستم‌های گرمایشی هم عملکرد مناسبی دارند.

1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها